Ingredients
-
2 ägg
-
2 dl strösocker
-
2 tsk vaniljsocker
-
2 dl ljus glutenfri mjölmix
-
1 dl kakao
-
2 tsk bakpulver
-
1 dl raps-eller solrosolja
-
1,5 dl hett vatten
-
2 äggvitor
-
1,5 dl strösocker
-
0,5 tsk vaniljpulver/vaniljsocker
-
0,5 msk citronsaft
-
ev. karamellfärg
Directions
Superchokladiga, fluffiga och saftiga muffins. Både glutenfria och mjölkfria eftersom de bakas med olja istället för smör. Toppas med ett riktigt grymt marängfluff, som också är mjölkfritt.
Try it, you’ll like it!
Steps
1
Done
|
Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. |
2
Done
|
Blanda samman de torra ingredienserna. |
3
Done
|
Tillsätt de torra ingredienserna, olja och vatten till äggblandningen och blanda samman. |
4
Done
|
Fördela blandningen i 12 muffinsformar. Grädda mitt i ugnen i 10-15 min. |
5
Done
|
MarängfluffVispa äggvitorna till hårt skum, så att det går att vända bunken upp och ner. |
6
Done
|
Tillsätt socker, vanilj och citronsaft under tiden som du vispar det till en blank fin marängsmet. |
7
Done
|
Spritsa lite maräng på varje muffins. |
9 Kommentarer Dölj Kommentarer
Hej! Ska de inte in i ugnen igen en stund efter att man spritsat marängen? Kan inte se i instruktionerna..
Hej! Nej det här är inte riktigt en riktig maräng, så jag har inte bränt av den. 🙂 men om du vill kan du såklart bränna av den lite snabbt.
Fråga kan jag ta 3 dl mjölnix och utesluta kakaon
Jag kör på det! Kanske lite extra vaniljsocker istället och rivet citronskal? Skulle kunna bli riktigt gott! /Anni
Hej! Kan dessa göras två dagar innan servering? 🙂
Hej! Muffinsen går fint, men lite osäker på marängfluffet. Skulle göra det samma dag. Lycka till!
Den smakar bara rapsolja och vatten, förskräckligt!!!!dom luktar också. Jag och min traumatiserade kompis är allmänt besviken😵🤮
Supergoda! Jag brände på marängen lite och hade en klick hallonsylt i mina muffins 😁
Kul att höra, och roligt att höra en god variant!