• Home
  • Choklad
  • Glutenfria och mjölkfria chokladmuffins med marängfluff

Glutenfria och mjölkfria chokladmuffins med marängfluff

0 0
Glutenfria och mjölkfria chokladmuffins med marängfluff

Dela på dina sociala medier:

Eller kopiera och dela adressen nedan

Ingredienser

Adjust Servings:
2 ägg
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 dl ljus glutenfri mjölmix
1 dl kakao
2 tsk bakpulver
1 dl raps-eller solrosolja
1,5 dl hett vatten
2 äggvitor
1,5 dl strösocker
0,5 tsk vaniljpulver/vaniljsocker
0,5 msk citronsaft
ev. karamellfärg

Ingredienser

Instruktioner

Dela

Superchokladiga, fluffiga och saftiga muffins. Både glutenfria och mjölkfria eftersom de bakas med olja istället för smör. Toppas med ett riktigt grymt marängfluff, som också är mjölkfritt. Try it, you’ll le it!

Steg

1
Klar

Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt.

2
Klar

Blanda samman de torra ingredienserna.

3
Klar

Tillsätt de torra ingredienserna, olja och vatten till äggblandningen blanda samman.

4
Klar

Fördela blandningen i 12 muffinsformar. Grädda mitt i ugnen i 10-15 min.

5
Klar

Vispa äggvitorna till hårt skum, så att det går att vända bunken upp och ner.

6
Klar

Tillsätt socker, vanilj och citronsaft under tiden som du vispar det till en blank fin marängsmet.
Blanda eventuellt i lite karamellfärg.

7
Klar

Spritsa lite maräng på varje muffins.

anni

Glutenfri chokladbollspralin
föregående
Glutenfria chokladbollspraliner
Glutenfria plättar
nästa
Glutenfria plättar
Glutenfri chokladbollspralin
föregående
Glutenfria chokladbollspraliner
Glutenfria plättar
nästa
Glutenfria plättar

2 Kommentarer Dölj/Visa Kommentarer

Hej! Nej det här är inte riktigt en riktig maräng, så jag har inte bränt av den. 🙂 men om du vill kan du såklart bränna av den lite snabbt.

Skriv Kommentar