• Hem
  • Choklad
  • Glutenfria och mjölkfria chokladmuffins med marängfluff

Glutenfria och mjölkfria chokladmuffins med marängfluff

6 3
Glutenfria och mjölkfria chokladmuffins med marängfluff

Dela på sociala nätverk:

Eller kopiera och dela adressen

Ingredients

Adjust Servings:
2 ägg
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 dl ljus glutenfri mjölmix
1 dl kakao
2 tsk bakpulver
1 dl raps-eller solrosolja
1,5 dl hett vatten
2 äggvitor
1,5 dl strösocker
0,5 tsk vaniljpulver/vaniljsocker
0,5 msk citronsaft
ev. karamellfärg

Ingredients

Directions

Dela

Superchokladiga, fluffiga och saftiga muffins. Både glutenfria och mjölkfria eftersom de bakas med olja istället för smör. Toppas med ett riktigt grymt marängfluff, som också är mjölkfritt.
Try it, you’ll like it!

Steps

1
Done

Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt.

2
Done

Blanda samman de torra ingredienserna.

3
Done

Tillsätt de torra ingredienserna, olja och vatten till äggblandningen och blanda samman.

4
Done

Fördela blandningen i 12 muffinsformar. Grädda mitt i ugnen i 10-15 min.

5
Done

Marängfluff

Vispa äggvitorna till hårt skum, så att det går att vända bunken upp och ner.

6
Done

Tillsätt socker, vanilj och citronsaft under tiden som du vispar det till en blank fin marängsmet.
Blanda eventuellt i lite karamellfärg.

7
Done

Spritsa lite maräng på varje muffins.

anni

Glutenfri chokladbollspralin
previous
Glutenfria chokladbollspraliner
next
Glutenfritt hamburgerbröd
Glutenfri chokladbollspralin
previous
Glutenfria chokladbollspraliner
next
Glutenfritt hamburgerbröd

9 Kommentarer Dölj Kommentarer

Hej! Nej det här är inte riktigt en riktig maräng, så jag har inte bränt av den. 🙂 men om du vill kan du såklart bränna av den lite snabbt.

Jag kör på det! Kanske lite extra vaniljsocker istället och rivet citronskal? Skulle kunna bli riktigt gott! /Anni

Skriv Kommentar