Glutenfria chokladrutor med valnötter

0 0
Glutenfria chokladrutor med valnötter

Dela på dina sociala medier:

Eller kopiera och dela adressen nedan

Ingredienser

100 gram smör/margarin
1,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
0,5 dl kakao
1 ägg
1 tsk pofiber
1,25 dl ljus glutenfri mjölmix
0,5 tsk bakpulver
1,5 dl valnötter

Ingredienser

Instruktioner

Dela

Alla som gillar kladdkaka och valnötter kommer att älska den här kakan!
Min mamma har alltid gjort dessa glutenfria chokladrutor till jul,  så för mig är det en julkaka, men man kan ju egentligen göra den året runt. Det enda man ångrar är att man inte gjorde dubbel sats direkt. 

Steg

1
Klar

Vispa rumsvarmt smör/margarin, strösocker och vaniljsocker poröst.

2
Klar

Tillsätt ägg och kakao, vispa.

3
Klar

Blanda ljus mjölmix, pofiber och bakpulver. Tillsätt detta till chokladsmeten och rör samman.

4
Klar

Bred ut smeten på bakplåtspapper i långpanna, mätande 25 X 35 cm.

5
Klar

Hacka valnötterna grovt och strö över smeten.

6
Klar

Grädda mitt i ugnen i 15 min.
Skär kakan i rutor medan den fortfarande är lite varm.

anni

Glutenfritt snickersgodis
föregående
Glutenfritt snickersgodis
Nutellafudge med mörk choklad
nästa
Nutellafudge med mörk choklad
Glutenfritt snickersgodis
föregående
Glutenfritt snickersgodis
Nutellafudge med mörk choklad
nästa
Nutellafudge med mörk choklad

En Kommentar Dölj/Visa Kommentarer

Skriv Kommentar