• Home
  • Bröd
  • Glutenfri snabb pizzadeg på bakpulver- minipizzor

Glutenfri snabb pizzadeg på bakpulver- minipizzor

0 0
Glutenfri snabb pizzadeg på bakpulver- minipizzor

Dela på dina sociala medier:

Eller kopiera och dela adressen nedan

Ingredienser

Adjust Servings:
9 dl ljus glutenfri mjölmix
3 tsk bakpulver
2 msk pofiber
50 gram smält margarin
3 dl vatten
en nypa salt

Ingredienser

Instruktioner

Dela

Älskat av alla, går att variera i det oändliga. Jag pratar såklart om pizza!
Jag använder ofta någon typ av färdig tomatsås med örter i. Sedam lassar jag på med både topping som körs i ugnen och sen kalla som läggs på efteråt.

Den här glutenfria pizzadegen är gjord på bakpulver och går därför snabbt att sno ihop även efter en lång arbetsdag.

Pizzan på bilden är tomatsås och mozzarella som körts i ugnen. Därefter har den toppats med paprika, grön blandad sallad, avokado, citronolja, flingsalt och pinjenötter. Mmmmm!

Steg

1
Klar

Blanda mjölmix, bakpulver, pofiber och salt.

2
Klar

Smält smöret/margarinet.

3
Klar

Tillsätt det smälta smöret/margarinet och vatten.

4
Klar

Blöt dina händer med vatten och ta upp degbitar stora nog att fylla handen.
Tryck/stryk ut tunt på bakplåtspapper. Fukta handen igen om det behövs för att det inte ska kladda. Totalt blir det cirka 10 minipizzor.

5
Klar

Lägg på tomatsås och valfri topping. Grädda i 5-10 min i 250 grader.

codan

Glutenfria pepparkakor
föregående
Glutenfria pepparkakor
Glutenfri morotskaka i långpanna
nästa
Glutenfri morotskaka i långpanna
Glutenfria pepparkakor
föregående
Glutenfria pepparkakor
Glutenfri morotskaka i långpanna
nästa
Glutenfri morotskaka i långpanna

Skriv Kommentar