Ingredients
-
9 dl ljus glutenfri mjölmix
-
3 tsk bakpulver
-
2 msk pofiber
-
50 gram smält margarin
-
3 dl vatten
-
en nypa salt
Directions
Älskat av alla, går att variera i det oändliga. Jag pratar såklart om pizza!
Jag använder ofta någon typ av färdig tomatsås med örter i. Sedam lassar jag på med både topping som körs i ugnen och sen kalla som läggs på efteråt.
Den här glutenfria pizzadegen är gjord på bakpulver och går därför snabbt att sno ihop även efter en lång arbetsdag.
Pizzan på bilden är tomatsås och mozzarella som körts i ugnen. Därefter har den toppats med paprika, grön blandad sallad, avokado, citronolja, flingsalt och pinjenötter. Mmmmm!
Steps
1
Done
|
Blanda mjölmix, bakpulver, pofiber och salt. |
2
Done
|
Smält smöret/margarinet. |
3
Done
|
Tillsätt det smälta smöret/margarinet och vatten. |
4
Done
|
Blöt dina händer med vatten och ta upp degbitar stora nog att fylla handen. |
5
Done
|
Lägg på tomatsås och valfri topping. Grädda i 5-10 min i 250 grader. |