Ingredients
-
100 gram smör/margarin
-
2,5 dl socker
-
1 tsk vaniljsocker
-
2,5 dl ljus glutenfri mjölmix (Finax)
-
2 ägg
-
200 gram vit choklad
-
en nypa salt
-
1 citron
-
100 gram färska (eller tinade) blåbär
Directions
Nu är det blåbärstider och då får man ju inte missa chansen att baka med skogens skatter.
Jag ääälskar blåbär, både smaken och alla barndomsminnen de för med sig. Det här blev en glutenfri kladdkaka som kombinerade blåbären med min mans favorit vit choklad eftersom jag gjorde den till hans födelsedag.
Steps
1
Done
40 min
|
Sätt ugnen på 150 grader. Smörj och mjöla en form. |
2
Done
|
Smält smöret/margarinet i en ganska stor gryta. |
3
Done
|
Dra av grytan med varmt smör från plattan och rör ner hälften av chokladen. Rör om tills chokladen smält. |
4
Done
|
Tillsätt resten av de torra ingredienserna och rör om. |
5
Done
|
Knäck ner ett ägg i taget, rör allt till en slät smet. Riv skalet från en citron ner i smeten och pressa ner cirka en matsked citronsaft. Rör om. |
6
Done
|
Häll smeten i formen och strö över blåbären. |