• Home
  • Choklad
  • Glutenfri vit chokladkladdkaka med citron och blåbär

Glutenfri vit chokladkladdkaka med citron och blåbär

0 0
Glutenfri vit chokladkladdkaka med citron och blåbär

Dela på dina sociala medier:

Eller kopiera och dela adressen nedan

Ingredienser

100 gram smör/margarin
2,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2,5 dl ljus glutenfri mjölmix (Finax)
2 ägg
200 gram vit choklad
en nypa salt
1 citron
100 gram färska (eller tinade) blåbär

Ingredienser

Instruktioner

Dela

Nu är det blåbärstider och då får man ju inte missa chansen att baka med skogens skatter. Jag ääälskar blåbär, både smaken och alla barndomsminnen de för med sig. Det här blev en glutenfri kladdkaka som kombinerade blåbären med min mans favorit vit choklad eftersom jag gjorde den till hans födelsedag.

 

 

 

Steg

1
Klar
40 min

Sätt ugnen på 150 grader. Smörj och mjöla en form.

2
Klar

Smält smöret/margarinet i en ganska stor gryta.
Hacka under tiden chokladen i ganska små bitar.

3
Klar

Dra av grytan med varmt smör från plattan och rör ner hälften av chokladen. Rör om tills chokladen smält.

4
Klar

Tillsätt resten av de torra ingredienserna och rör om.

5
Klar

Knäck ner ett ägg i taget, rör allt till en slät smet. Riv skalet från en citron ner i smeten och pressa ner cirka en matsked citronsaft. Rör om.

6
Klar

Häll smeten i formen och strö över blåbären.
Grädda mitt i ugnen i cirka 45 minuter, när det är fem minuter kvar tar du ut formen snabbt och strör över resten av den hackade chokladen.

anni

Glutenfria lakritsbiskvier med vit choklad
föregående
Glutenfria lakritsbiskvier med vit choklad
Glutenfri tiramisu
nästa
Glutenfri tiramisu
Glutenfria lakritsbiskvier med vit choklad
föregående
Glutenfria lakritsbiskvier med vit choklad
Glutenfri tiramisu
nästa
Glutenfri tiramisu

Skriv Kommentar