Vaniljkola med kokos

0 0
Vaniljkola med kokos

Dela på dina sociala medier:

Eller kopiera och dela adressen nedan

Ingredienser

2 dl ljus sirap
2 dl strösocker
2 dl grädde
0,25 tsk vaniljpulver
1 dl kokosflingor
En nypa salt

Ingredienser

Instruktioner

Dela

Klassisk julkola, här smaksatt med vanilj och kokos. En riktig vinnare!

Steg

1
Klar

Koka grädde, socker, vaniljpulver och sirap på låg temperatur i en tjockbottnad kastrull.
Smeten är klar efter cirka 40 min, då den blivit 125 grader och klarar "kulprovet".
Kulprovet innebär att man droppar några droppar av smeten i kallt vatten, kan man sedan forma smeten till en liten kula är det klart.

2
Klar

Dra av från värmen, rör ner kokosen och en liten nypa salt.

3
Klar

Häll smeten i en form klädd med bakplåtspapper, strö över lite flingsalt.
Låt stelna helt.

4
Klar

Skär i bitar med en vass kniv. Slå in bitarna i bakplåtspapper och förvara svalt.

anni

Lakritskola med havssalt
föregående
Lakritskola med havssalt
Glutenfritt snickersgodis
nästa
Glutenfritt snickersgodis
Lakritskola med havssalt
föregående
Lakritskola med havssalt
Glutenfritt snickersgodis
nästa
Glutenfritt snickersgodis

Skriv Kommentar