Stora schweiziska chokladmaränger

0 0
Stora schweiziska chokladmaränger

Dela på dina sociala medier:

Eller kopiera och dela adressen nedan

Ingredienser

Adjust Servings:
100 gram mörk choklad
4 st (100 gram) äggvita
2,5 dl strösocker

Ingredienser

Instruktioner

Dela

Stora lyxiga schweiziska maränger, krispiga på utsidan och härligt sega inuti.
Med mörk choklad i blir de både godare och otroligt vackra! Perfekt av sno ihop när man har några äggvitor över.

Steg

1
Klar

Sätt ugnen på 140 grader.

2
Klar

Vispa ihop äggvita och strösocker i en bunke som tål värme.

3
Klar

Placera bunken över vattenbad och vispa tills blandningen är 55 grader.

4
Klar

Ta bort bunken från värmen och vispa med elvisp till blandningen är kall, minst i 10 min.

5
Klar

Smält chokladen, ringla den över marängblandningen och rör försiktigt ett par gånger.

6
Klar

Klicka med hjälp av ett par stora skedar ut stora maränger på bakplåtspapper.

7
Klar

Grädda i mitten av ugnen i 40 min. (Det går bra att grädda två plåtar samtidigt med varmluft.)

8
Klar

Stäng av ugnen och ställ ugnsluckan på glänt, sätt tex en träslev i ugnsöppningen så att det blir en glipa. Låt ugnen bli sval.

9
Klar

Njut av världens godaste maränger!
Förvara torrt, om du kan låta bli att äta upp alla på en gång.

anni

Glutenfri granola med puffad quinoa
föregående
Glutenfri granola med puffad quinoa
Grape fruit curd
nästa
Grapefruit curd
Glutenfri granola med puffad quinoa
föregående
Glutenfri granola med puffad quinoa
Grape fruit curd
nästa
Grapefruit curd

Skriv Kommentar