Ingredients
-
100 gram mörk choklad
-
4 st (100 gram) äggvita
-
2,5 dl strösocker
Directions
Stora lyxiga schweiziska maränger, krispiga på utsidan och härligt sega inuti.
Med mörk choklad i blir de både godare och otroligt vackra! Perfekt av sno ihop när man har några äggvitor över.
Steps
1
Done
|
Sätt ugnen på 140 grader. |
2
Done
|
Vispa ihop äggvita och strösocker i en bunke som tål värme. |
3
Done
|
Placera bunken över vattenbad och vispa tills blandningen är 55 grader. |
4
Done
|
Ta bort bunken från värmen och vispa med elvisp till blandningen är kall, minst i 10 min. |
5
Done
|
Smält chokladen, ringla den över marängblandningen och rör försiktigt ett par gånger. |
6
Done
|
Klicka med hjälp av ett par stora skedar ut stora maränger på bakplåtspapper. |
7
Done
|
Grädda i mitten av ugnen i 40 min. (Det går bra att grädda två plåtar samtidigt med varmluft.) |
8
Done
|
Stäng av ugnen och ställ ugnsluckan på glänt, sätt tex en träslev i ugnsöppningen så att det blir en glipa. Låt ugnen bli sval. |
9
Done
|
Njut av världens godaste maränger! |