Rödbetstzaziki

0 0
Rödbetstzaziki

Dela på dina sociala medier:

Eller kopiera och dela adressen nedan

Ingredienser

1,5 dl grekisk yoghurt (10%)
1 vitlöksklyfta
2 tsk citronsaft
2 medelstora rödbetor
salt

Ingredienser

Instruktioner

Dela

Vilken stavning det blev på det ordet! Här kommer en  variant jag gjorde på den klassiska tzazikin. Jag tycker att gurka är en så tråkig grönsak och har därför nästan aldrig det hemma. Rödbetor har jag däremot alltid, året runt. Superfavorit bland rotfrukterna. Eftersom jag aldrig snålar med vitlök blev det rejält med sting i den här, ta en liten klyfta om ni vill ha en snällare variant.

Steg

1
Klar

Skala och riv de råa rödbetorna. Blanda rödbetorna med yoghurt, citronsaft och pressa ner vitlöksklyftorna. Salta efter smak.
Låt gärna röran stå och dra en stund i kylskåpet så får den lite extra sting!

anni

Glutenfria köttbullar med smak av italien
föregående
Glutenfria köttbullar med smak av italien
Glutenfri vegetarisk köttfärspaj
nästa
Glutenfri vegetarisk ”köttfärspaj”
Glutenfria köttbullar med smak av italien
föregående
Glutenfria köttbullar med smak av italien
Glutenfri vegetarisk köttfärspaj
nästa
Glutenfri vegetarisk ”köttfärspaj”

En Kommentar Dölj/Visa Kommentarer

Skriv Kommentar