Rabarber- och citronmarmelad

0 0
Rabarber- och citronmarmelad

Dela på dina sociala medier:

Eller kopiera och dela adressen nedan

Ingredienser

100 gram rabarber
1 citron
0,75 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker

Ingredienser

Instruktioner

Dela

Det här är en liten sats eftersom jag bara använder ”vanligt” socker, syltsocker ökar hållbarheten.
Det går supersnabbt att svänga ihop strax innan man vill äta den.
De senaste fem åren har jag åkt till italien varje sommar och på något sätt påminner den här marmeladen mig om den italienska sommaren.
Så fräscht med rabarber och citron och marmeladen passar fantastiskt bra till en stark ost, på våfflor eller till glass! Mmmm!

 

Steg

1
Klar

Skär rabarbern i bitar och lägg i en liten kastrull. Dela citronen och pressa ut ca en msk vätska i kastrullen.
Skär resten av citronen i bitar och lägg fruktköttet i kastrullen. Koka på svag värme i cirka fem minuter.

2
Klar

Tillsätt sockret, låt koka upp och koka i ett par minuter. Dra av kastrullen från plattan och tillsätt vaniljsockret.
Häll upp i en rengjord glasburk, förvara i kylskåp.

anni

Glutenfritt grovt fröbröd
föregående
Glutenfritt grovt fröbröd
Glutenfria blåbärsgrottor med kardemumma
nästa
Glutenfria blåbärsgrottor med kardemumma
Glutenfritt grovt fröbröd
föregående
Glutenfritt grovt fröbröd
Glutenfria blåbärsgrottor med kardemumma
nästa
Glutenfria blåbärsgrottor med kardemumma

Skriv Kommentar