• Home
  • Mat
  • Pumpasoppa med ajvar och fetaost

Pumpasoppa med ajvar och fetaost

0 0
Pumpasoppa med ajvar och fetaost

Dela på dina sociala medier:

Eller kopiera och dela adressen nedan

Ingredienser

Adjust Servings:
1 butternutpumpa
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 burk kokosmjölk
vatten
1 tärning grönsaksbuljong
2 stora skedar + till servering ajvar (mild eller stark)
150 gram fetaost
salt och peppar
olivolja

Ingredienser

Instruktioner

Dela

Nu är det pumpatider. Vad passar då bättre än en värmande soppa?
Den här går snabbt och enkelt att laga till. Anpassa själv hur stark du vill ha den genom att välja en ajvarsort som passar dig. Det här receptet är även laktosfritt.

Servera med varma mackor eller ett riktigt gott bröd.

Steg

1
Klar

Skala och kärna ur pumpan. Skär i centimeterstora bitar.

2
Klar

Fräs pumpan i en skvätt olivolja.

3
Klar

Hacka gul lök och vitlök grovt, låt fräsa med pumpan i ett par minuter.

4
Klar

Häll över kokosmjölken och komplettera med vatten tills det precis täcker pumpan.
Lägg i buljongen och låt koka tills pumpan är mjuk, cirka 20 min.

5
Klar

Mixa alltihop slätt. Tillsätt eventuellt vatten för lösare konsistens. Smaksätt med ajvar, salt och peppar.

6
Klar

Servera med smulad fetaost på.

anni

föregående
Glutenfria och laktosfria kryddiga bananmuffins
Glutenfritt fröknäckebröd
nästa
Glutenfritt fröknäcke
föregående
Glutenfria och laktosfria kryddiga bananmuffins
Glutenfritt fröknäckebröd
nästa
Glutenfritt fröknäcke

Skriv Kommentar