Ingredients
-
1 butternutpumpa
-
1 gul lök
-
1 vitlöksklyfta
-
1 burk kokosmjölk
-
vatten
-
1 tärning grönsaksbuljong
-
2 stora skedar + till servering ajvar (mild eller stark)
-
150 gram fetaost
-
salt och peppar
-
olivolja
Directions
Nu är det pumpatider. Vad passar då bättre än en värmande soppa?
Den här går snabbt och enkelt att laga till. Anpassa själv hur stark du vill ha den genom att välja en ajvarsort som passar dig. Det här receptet är även laktosfritt.
Servera med varma mackor eller ett riktigt gott bröd.
Steps
1
Done
|
Skala och kärna ur pumpan. Skär i centimeterstora bitar. |
2
Done
|
Fräs pumpan i en skvätt olivolja. |
3
Done
|
Hacka gul lök och vitlök grovt, låt fräsa med pumpan i ett par minuter. |
4
Done
|
Häll över kokosmjölken och komplettera med vatten tills det precis täcker pumpan. |
5
Done
|
Mixa alltihop slätt. Tillsätt eventuellt vatten för lösare konsistens. Smaksätt med ajvar, salt och peppar. |
6
Done
|
Servera med smulad fetaost på. |