Ingredients
-
6 st äggvitor
-
4,5 dl strösocker strösocker
-
3 tsk ljus glutenfri mjölmix
-
2 tsk limesaft
-
1 lime rivet limeskal
-
1,5 dl limesaft
-
1,5 dl strösocker
-
1 msk ljus glutenfri mjölmix
-
2 st äggulor
-
2 st ägg
-
50 gram smör
-
4 dl vispgrädde
-
250 gram jordgubbar
-
2 msk strösocker
-
0,5 dl limesaft
-
2 msk hackad mynta
-
250 gram jordgubbar
Directions
En fantastiskt god och enkel sommartårta! Pavlovan är härligt krispig på utsidan och marshmallowaktig inuti. Det går såklart utmärkt att köpa färdig lemoncurd också.
Steps
1
Done
|
Sätt ugnen på 180 grader. |
2
Done
|
Vispa äggvitorna tills det blir mjuka toppar. Addera därefter sockret skedvis under tiden du vispar, tills marängen är hård och skinande. |
3
Done
|
Strö mjölmixen över marängen, pressa ner limesaft och riv över limeskal. Blanda försiktigt samman. |
4
Done
|
Rita ut en cirkel på bakplåtspapper med cirka 25 cm i diameter. |
5
Done
|
Sätt in i ugnen, vrid direkt ner temperaturen till 150 grader. |
6
Done
|
LimecurdKoka upp 1 dl limesaft, 1,5 dl strösocker och 50 gram smör. |
7
Done
|
JordgubbssalsaRensa och dela 250 gram jordgubbar. Blanda med strösocker, limesaft och mynta. Låt dra en stund. |
8
Done
|
MonteringVispa grädden. |
9
Done
|
Vänd marängen upp och ner. Bred över limecurden och därefter den löst vispade grädden. |