Ingredients
-
100 gram smör eller margarin
-
1 dl socker
-
1 msk vaniljsocker
-
3 msk kakao
-
4 dl havregryn
-
3-4 msk kallt kaffe
-
En liten nypa salt
-
till garnering pärlsocker eller kokos
Directions
Man måste inte alltid göra det så krångligt när man baka glutenfritt, det finns ju faktiskt en hel del som är naturligt glutenfritt!
Om man tål havre så finns det otroligt mycket att välja på. Se bara till att det är “ren havre”.
Chokladbollar gör jag ofta, perfekt att göra med barnen!
Steps
1
Done
|
Rör fettet (det blir mycket lättare om det är rumsvarmt), socker och vaniljsocker poröst. |
2
Done
|
Blanda i kakao. |
3
Done
|
Rör ner havregryn, en nypa salt och kaffe. Förvara chokladbollarna i kylskåp. Ät och njut! |
8 Kommentarer Dölj Kommentarer
Jag har varit glutenintolerant sen jag var ett år.
Hej är en tjej på tio år fick gluten för 1 vecka sedan och har diabetes och jag undrar vad du har i?? Mvh anonym tjej
Hej! Åh, kämpigt med både diabetes och glutenintolerans. Men det finns mycket gott som du kan äta! Vilka ingredienser jag har står i en lista till vänster. /Anni
Dom godaste chokladbollar jag någonsin har ätit!!
Åh, vad roligt att höra! Tack för att du tog dig tid att kommentera! /Anni
Supergoda 😄
Vad roligt att det blev lyckat!/Anni
Jag är 11 år och är glutenintolerat. Jag tycker att de här chokladbollarna var jättegoda. Mvh Linnea