Ingredients
-
4 st citroner
-
1,5 dl strösocker
-
50 gram smör
-
2 msk ljus glutenfri mjölmix eller maizena
-
2 ägg
-
2 st äggulor
Directions
Jag älskar citron, allt blir godare med citron. Lemoncurd är som ni förstår en riktig favorit.
Att göra egen är inte alls svårt, och blir magiskt gott!
Steps
1
Done
|
Koka upp saften från 3 citroner med citronskal från alla citroner, strösocker och smör. Ta av från värmen. Sila bort skalen. |
2
Done
|
Blanda mjölmix/maizena med saft från den sista citronen i en separat skål. |
3
Done
|
Vispa ihop ägg och äggulor i en separat skål. |
4
Done
|
Häll i mjölblandningen med en tunn stråle under omrörning. Rör även ner äggblandningen. |
5
Done
|
Sätt tillbaka citronblandningen på plattan. Låt sjuda under omrörning tills krämen börjar tjockna. Häll över i en skål. Låt svalna, förvara i kylskåp. |