Ingredients
-
1 gul lök
-
2 vitlöksklyftor
-
3 st morötter
-
0,5 röd chili
-
3 st chorizo
-
2 dl rött vin
-
2 konservburkar körsbärstomater
-
5 dl vatten
-
1 st grönsaksbuljongtärning
-
2 dl röda linser
-
salt
-
peppar
-
Yoghurt
Directions
Ni måste prova att göra den här linsgryta, den är grymt god! Mustig, söt och med hetta av chorizon.
Hur mycket hetta bestämmer du själv, beroende på hur stark korv du väljer.
Servera med en klick yoghurt och en bit bröd.
Steps
1
Done
|
Hacka den gula löken. Fräs mjuk några minuter med en skvätt olivolja i en gryta. |
2
Done
|
Hacka morötter och chorizo till slantar. |
3
Done
|
Riv ner vitlöksklyftorna ner i grytan och häll i morötter och korv. Fräs ett par minuter tills korven har fått lite yta. |
4
Done
|
Häll över rödvinet, låt koka i 3-5 min. |
5
Done
|
Häll i körsbärstomater, vatten och buljongtärningen. Låt koka upp. |
6
Done
|
Häll i linserna, låt koka cirka 15 min. |
7
Done
|
Krydda med salt och peppar. Servera med en klick yoghurt. |