Lakritskola med havssalt

0 0
Lakritskola med havssalt

Dela på dina sociala medier:

Eller kopiera och dela adressen nedan

Ingredienser

2 dl sirap
2 dl strösocker
2 dl grädde
2 msk lakritspulver (markatta)
havssalt

Ingredienser

Instruktioner

Dela

”Klassisk julkola”, här smaksatt med lakritspulver som ger en mild lakritssmak. Havssalt ovanpå förhöjer verkligen smaken, mums!

Steg

1
Klar

Koka grädde, socker och sirap på låg temperatur i en tjockbottnad kastrull.
Smeten är klar efter cirka 40 min, då den blivit 125 grader och klarar "kulprovet".
Kulprovet innebär att man droppar några droppar av smeten i kallt vatten, kan man sedan forma smeten till en liten kula är det klart.

2
Klar

Dra av från värmen och rör ner lakritspulvret.

3
Klar

Häll smeten i en form klädd med bakplåtspapper, strö över lite flingsalt.
Låt stelna helt.

4
Klar

Skär i bitar med en vass kniv. Slå in bitarna i bakplåtspapper och förvara svalt.

anni

Glutenfria saffransrutor med chokladganache
föregående
Glutenfria saffransrutor med chokladganache
Vaniljkola med kokos
nästa
Vaniljkola med kokos
Glutenfria saffransrutor med chokladganache
föregående
Glutenfria saffransrutor med chokladganache
Vaniljkola med kokos
nästa
Vaniljkola med kokos

Skriv Kommentar