Lakritskola med havssalt

0 0
Lakritskola med havssalt

Dela på sociala nätverk:

Eller kopiera och dela adressen

Ingredients

2 dl sirap
2 dl strösocker
2 dl grädde
2 msk lakritspulver (markatta)
havssalt

Ingredients

Directions

Dela

”Klassisk julkola”, här smaksatt med lakritspulver som ger en mild lakritssmak.
Havssalt ovanpå förhöjer verkligen smaken, mums!

Steps

1
Done

Koka grädde, socker och sirap på låg temperatur i en tjockbottnad kastrull.
Smeten är klar efter cirka 40 min, då den blivit 125 grader och klarar "kulprovet".
Kulprovet innebär att man droppar några droppar av smeten i kallt vatten, kan man sedan forma smeten till en liten kula är det klart.

2
Done

Dra av från värmen och rör ner lakritspulvret.

3
Done

Häll smeten i en form klädd med bakplåtspapper, strö över lite flingsalt.
Låt stelna helt.

4
Done

Skär i bitar med en vass kniv. Slå in bitarna i bakplåtspapper och förvara svalt.

anni

Glutenfria saffransrutor med chokladganache
previous
Glutenfria saffransrutor med chokladganache
Vaniljkola med kokos
next
Vaniljkola med kokos
Glutenfria saffransrutor med chokladganache
previous
Glutenfria saffransrutor med chokladganache
Vaniljkola med kokos
next
Vaniljkola med kokos

Skriv Kommentar