Ingredients
-
100 gram margarin
-
2 ekologiska ägg
-
2,5 dl socker
-
1 tsk vaniljsocker
-
en nypa salt
-
5 msk kakao
-
2 dl glutenfritt ljusmjölmix
-
1/2 tsk bakpulver
-
ev 1 dl frusna blåbär
Directions
I flera veckor har jag gått och varit sugen på att göra muffins och igår slog jag slag i saken. Muffins går snabbt att göra och det blir ju så gott. Jag tycker att en kopp kaffe och en muffin är något av det godaste som finns i fikaväg. Jag gjorde en lite kladdig chokladvariant och lade frusna blåbär i hälften av muffinsformarna. Det blev verkligen gott med den fräscha blåbärssmaken och den söta chokladen.
Jag anar att hallon också hade varit en höjdare…
Steps
1
Done
|
Smält smöret och låt det svalna lite. |
2
Done
|
Vispa ägg och socker riktigt poröst. |
3
Done
|
Blanda alla torra ingredienser för sig och blanda ner i socker-ägg-blandningen. Vänd ner det smälta margarinet. |
4
Done
|
Fördela smeten i muffinsformar. Det ultimata är att sätta muffinsformar i en “muffinsplåt”, då håller formen på muffinsen och det blir så fint som på bilden. Lägg bär i så många formar som du vill. Servera med en god kopp kaffe eller ett stort glas kall mjölk. Mums! |
2 Kommentarer Dölj Kommentarer
Mina blev inte alls kladdiga 🙁
Vad tråkigt! Testa att ha inne muffinsen en lite kortare stund om du bakar igen, olika ugnar kan göra att tiderna varierar något. /Anni