Glutenfria kladdiga chokladmuffins

0 0
Glutenfria kladdiga chokladmuffins

Dela på dina sociala medier:

Eller kopiera och dela adressen nedan

Ingredienser

Adjust Servings:
100 gram margarin
2 ekologiska ägg
2,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
en nypa salt
5 msk kakao
2 dl glutenfritt ljusmjölmix
1/2 tsk bakpulver
ev 1 dl frusna blåbär

Ingredienser

Instruktioner

Dela

I flera veckor har jag gått och varit sugen på att göra muffins och igår slog jag slag i saken. Muffins går snabbt att göra och det blir ju så gott. Jag tycker att en kopp kaffe och en muffin är något av det godaste som finns i fikaväg. Jag gjorde en lite kladdig chokladvariant och lade frusna blåbär i hälften av muffinsformarna. Det blev verkligen gott med den fräscha blåbärssmaken i den söta chokladen. Jag anar att hallon också hade varit en höjdare…

Steg

1
Klar

Smält smöret och låt det svalna lite.

2
Klar

Vispa ägg och socker riktigt poröst.

3
Klar

Blanda alla torra ingredienser för sig och blanda ner i socker-ägg-blandningen. Vänd ner det smälta margarinet.

4
Klar

Fördela smeten i muffinsformar. Det ultimata är att sätta muffinsformar i en “muffinsplåt”, då håller formen på muffinsen och det blir så fint som på bilden. Lägg bär i så många formar som du vill.
Grädda ca 10 minuter i ugn på 225 grader.

Servera med en god kopp kaffe eller ett stort glas kall mjölk.

Mums!

anni

Grovt glutenfritt knäckebröd
föregående
Grovt glutenfritt knäckebröd
Glutenfria chokladbollar
nästa
Mina bästa glutenfria chokladbollar
Grovt glutenfritt knäckebröd
föregående
Grovt glutenfritt knäckebröd
Glutenfria chokladbollar
nästa
Mina bästa glutenfria chokladbollar

Skriv Kommentar