Glutenfria kladdiga chokladmuffins

0 0
Glutenfria kladdiga chokladmuffins

Dela på dina sociala medier:

Eller kopiera och dela adressen nedan

Ingredienser

Adjust Servings:
100 gram margarin
2 ekologiska ägg
2,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
en nypa salt
5 msk kakao
2 dl glutenfritt ljusmjölmix
1/2 tsk bakpulver
ev 1 dl frusna blåbär

Ingredienser

Instruktioner

Dela

I flera veckor har jag gått och varit sugen på att göra muffins och igår slog jag slag i saken. Muffins går snabbt att göra och det blir ju så gott. Jag tycker att en kopp kaffe och en muffin är något av det godaste som finns i fikaväg. Jag gjorde en lite kladdig chokladvariant och lade frusna blåbär i hälften av muffinsformarna. Det blev verkligen gott med den fräscha blåbärssmaken och den söta chokladen.
Jag anar att hallon också hade varit en höjdare…

Steg

1
Klar

Smält smöret och låt det svalna lite.

2
Klar

Vispa ägg och socker riktigt poröst.

3
Klar

Blanda alla torra ingredienser för sig och blanda ner i socker-ägg-blandningen. Vänd ner det smälta margarinet.

4
Klar

Fördela smeten i muffinsformar. Det ultimata är att sätta muffinsformar i en “muffinsplåt”, då håller formen på muffinsen och det blir så fint som på bilden. Lägg bär i så många formar som du vill.
Grädda ca 10 minuter i ugn på 225 grader.

Servera med en god kopp kaffe eller ett stort glas kall mjölk.

Mums!

anni

Glutenfria citron- och vaniljsnurror
föregående
Glutenfria kalljästa citron- och vaniljsnurror
glutenfria havreflarn med brynt smör och nutella
nästa
Glutenfria havreflarn med brynt smör och nutella
Glutenfria citron- och vaniljsnurror
föregående
Glutenfria kalljästa citron- och vaniljsnurror
glutenfria havreflarn med brynt smör och nutella
nästa
Glutenfria havreflarn med brynt smör och nutella

2 Kommentarer Dölj/Visa Kommentarer

Vad tråkigt! Testa att ha inne muffinsen en lite kortare stund om du bakar igen, olika ugnar kan göra att tiderna varierar något. /Anni

Skriv Kommentar