• Home
  • Bröd
  • Kalljästa glutenfria frukostfrallor

Kalljästa glutenfria frukostfrallor

0 0
Kalljästa glutenfria frukostfrallor

Dela på dina sociala medier:

Eller kopiera och dela adressen nedan

Ingredienser

Adjust Servings:
25 gram jäst
5 dl kallt vatten
2 dl havre
2 msk rapsolja
1 msk honung
5 dl (250 gram) ljus glutenfri mjölmix
3 dl (180 gram) grov glutenfri mjölmix
0,5 tsk salt

Ingredienser

Instruktioner

Dela

Kalljästa frallor är det optimala sättet att på ett enkelt sätt få otroligt gott, nygräddat bröd till helgfrukosten. För mig är det en sådan lyxkänsla! Brödet rörs ihop på ett par minuter, helt utan att vispa eller knåda och det är så enkelt.
Brödet blir luftigt, saftigt med en härligt knaprig skorpa. 

Steg

1
Klar

Smula ner jästen i en bunke, tillsätt vattnet och rör tills jästen löst sig.

2
Klar

Blanda i alla övriga ingredienser, rör runt tills det blir som en tjock gröt i konsistensen.
Tillsätt lite mer mjöl om den känns för lös, en skvätt vatten om den känns för hård.

3
Klar

Täck bunken med en handduk/plastfilm och låt stå i kylen över natten (8-10 timmar).

4
Klar

Sätt ugnen på 250 grader, ställ in en djup plåt i nedre delen av ugnen.

5
Klar

Ta ut degen och dela upp den i tio delar, knåda inte. Lägg på en plåt med bakplåtspapper.

6
Klar

Ställ plåten mitt i ugnen. Släng in ett par deciliter vatten på den djupa plåten i botten av ugnen (som är varm), stäng luckan direkt. Grädda i cirka 15 min.

anni

föregående
Glutenfri zucchinikaka
nästa
Glutenfria kanelbullar
föregående
Glutenfri zucchinikaka
nästa
Glutenfria kanelbullar

Skriv Kommentar