Ingredients
-
25 gram jäst
-
5 dl kallt vatten
-
2 dl havre
-
2 msk rapsolja
-
1 msk honung
-
5 dl (250 gram) ljus glutenfri mjölmix
-
3 dl (180 gram) grov glutenfri mjölmix
-
0,5 tsk salt
Directions
Kalljästa frallor är det optimala sättet att på ett enkelt sätt få otroligt gott, nygräddat bröd till helgfrukosten. För mig är det en sådan lyxkänsla! Brödet rörs ihop på ett par minuter, helt utan att vispa eller knåda och det är så enkelt.
Brödet blir luftigt, saftigt med en härligt knaprig skorpa.
Steps
1
Done
|
Smula ner jästen i en bunke, tillsätt vattnet och rör tills jästen löst sig. |
2
Done
|
Blanda i alla övriga ingredienser, rör runt tills det blir som en tjock gröt i konsistensen. |
3
Done
|
Täck bunken med en handduk/plastfilm och låt stå i kylen över natten (8-10 timmar). |
4
Done
|
Sätt ugnen på 250 grader, ställ in en djup plåt i nedre delen av ugnen. |
5
Done
|
Ta ut degen och dela upp den i tio delar, knåda inte. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. |
6
Done
|
Ställ plåten mitt i ugnen. Släng in ett par deciliter vatten på den djupa plåten i botten av ugnen (som är varm), stäng luckan direkt. Grädda i cirka 15 min. |
3 Kommentarer Dölj Kommentarer
Hej! I receptet står det havre. Är det havregryn? Hälsningar Cecilia
Hej! Ja det är havregryn jag menar. 🙂
Havremjöl funkade bra 😅