• Hem
  • Bröd
  • Kalljästa glutenfria frukostfrallor

Kalljästa glutenfria frukostfrallor

0 0
Kalljästa glutenfria frukostfrallor

Dela på sociala nätverk:

Eller kopiera och dela adressen

Ingredients

Adjust Servings:
25 gram jäst
5 dl kallt vatten
2 dl havre
2 msk rapsolja
1 msk honung
5 dl (250 gram) ljus glutenfri mjölmix
3 dl (180 gram) grov glutenfri mjölmix
0,5 tsk salt

Ingredients

Directions

Dela

Kalljästa frallor är det optimala sättet att på ett enkelt sätt få otroligt gott, nygräddat bröd till helgfrukosten. För mig är det en sådan lyxkänsla! Brödet rörs ihop på ett par minuter, helt utan att vispa eller knåda och det är så enkelt.
Brödet blir luftigt, saftigt med en härligt knaprig skorpa. 

Steps

1
Done

Smula ner jästen i en bunke, tillsätt vattnet och rör tills jästen löst sig.

2
Done

Blanda i alla övriga ingredienser, rör runt tills det blir som en tjock gröt i konsistensen.
Tillsätt lite mer mjöl om den känns för lös, en skvätt vatten om den känns för hård.

3
Done

Täck bunken med en handduk/plastfilm och låt stå i kylen över natten (8-10 timmar).

4
Done

Sätt ugnen på 250 grader, ställ in en djup plåt i nedre delen av ugnen.

5
Done

Ta ut degen och dela upp den i tio delar, knåda inte. Lägg på en plåt med bakplåtspapper.

6
Done

Ställ plåten mitt i ugnen. Släng in ett par deciliter vatten på den djupa plåten i botten av ugnen (som är varm), stäng luckan direkt. Grädda i cirka 15 min.

anni

previous
Glutenfri zucchinikaka
next
Glutenfria kanelbullar
previous
Glutenfri zucchinikaka
next
Glutenfria kanelbullar

3 Kommentarer Dölj Kommentarer

Skriv Kommentar