Ingredients
-
500 gram ekologisk blandfärs
-
1 gul lök
-
1 succhini
-
2 morötter
-
1-2 vitlöksklyftor
-
2 msk tomatpuré
-
2 lagerblad
-
1 tsk torkad rosmarin
-
1 tsk honung
-
1 burk krossade tomater
-
1 burk skalade tomater
-
1 dl riven parmesanost
-
olivolja
-
salt och peppar
Directions
Köttfärssås kan ju smaka så extremt olika – tomat, ketchup, crème fraiche eller kanske soja?
Här är en av mina favoriter i italiensk stil med mycket kryddor, vitlök och såklart helt utan ketchup.
Honungen hjälper till att riktigt få fram tomatsmaken.
Steps
1
Done
|
Bryn färsen i rejält med olivolja, så att den får färg. |
2
Done
|
Tillsätt grönsakerna i pannan och låt de bli mjuka. |
3
Done
|
Ha i lagerbladen, rosmarin, tomatpuré och pressa ner vitlöken. Rör om. Tillsätt tomaten och ha i honungen. |
4
Done
|
Nu sätts pastavattnet på, under tiden pastan tillagas ska såsen stå och puttra på medelvärme. |
5
Done
|
När pastan är färdig häller man av vattnet, tillsätter lite olivolja och rör om. Då klibbar inte pastan ihop till en stor klump. |