Italiensk köttfärssås

0 0
Italiensk köttfärssås

Dela på dina sociala medier:

Eller kopiera och dela adressen nedan

Ingredienser

Adjust Servings:
500 gram ekologisk blandfärs
1 gul lök
1 succhini
2 morötter
1-2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
2 lagerblad
1 tsk torkad rosmarin
1 tsk honung
1 burk krossade tomater
1 burk skalade tomater
1 dl riven parmesanost
olivolja
salt och peppar

Ingredienser

Instruktioner

Dela

Köttfärssås kan ju smaka så extremt olika – tomat, ketchup, crème fraiche eller kanske soja?
Här är en av mina favoriter i italiensk stil med mycket kryddor, vitlök och såklart helt utan ketchup.
Honungen hjälper till att riktigt få fram tomatsmaken.

 

Steg

1
Klar

Bryn färsen i rejält med olivolja, så att den får färg.
Hacka under tiden lök, morötterna och succhinin.

2
Klar

Tillsätt grönsakerna i pannan och låt de bli mjuka.

3
Klar

Ha i lagerbladen, rosmarin, tomatpuré och pressa ner vitlöken. Rör om. Tillsätt tomaten och ha i honungen.

4
Klar

Nu sätts pastavattnet på, under tiden pastan tillagas ska såsen stå och puttra på medelvärme.
Koka en riktigt god pastasort och riv under tiden parmesanosten.

5
Klar

När pastan är färdig häller man av vattnet, tillsätter lite olivolja och rör om. Då klibbar inte pastan ihop till en stor klump.
Tillsätt parmesanen till såsen, salta och peppra. Riv gärna lite extra parmesan över varje tallrik vid servering.
Ät och njut!

anni

föregående
Glutenfria ljusa bullar med vallmofrön
nästa
Höstsoppa med rostad butternutpumpa och vitlök
föregående
Glutenfria ljusa bullar med vallmofrön
nästa
Höstsoppa med rostad butternutpumpa och vitlök

Skriv Kommentar