Ingredients
-
1 butternutpumpa
-
2 små rödlökar
-
5 potatisar
-
4 vitlöksklyftor
-
1,5 dl grädde
-
0,5 tsk chiliflakes
-
5 dl vatten
-
1,5 msk citronsaft
-
1 buljongtärning
-
salt och peppar
Directions
Jag försöker att prova någon ny ingrediens ibland,
annars blir det så lätt att man gör samma sak vecka ut och vecka in.
Den här veckan gav jag mig på butternutpumpa, som har en väldigt söt och nötaktig smak.
Jag satsade på att göra en riktigt krämig höstsoppa nu när det börjar bli lite krispigt i luften.
Den blev väldigt matig och god!
Hemligheten är att alla grönsaker först rostas i ugnen, det ger verkligen det lilla extra! Har ni någon spännande och lite ovanlig ingrediens som ni brukar använda?
Steps
1
Done
|
Lägg hela pumpan i en form smord med lite olja i botten och kör in i en 200 grader varm ugn i cirka 30 minuter. |
2
Done
|
Skala och klyfta under tiden potatisen och rödlöken, skala vitlöksklyftorna. |
3
Done
|
Ta ut formen med pumpan och lägg i potatis, rödlök och vitlök i formen också. Rör runt lite så att allt blandas med oljan och sätt in formen i ugnen igen i ytterligare 30 min. |
4
Done
|
Dela pumpan och låt svalna lite, ta bort kärnorna och gröp sedan ur innanmätet ur pumpan. |
5
Done
|
Börja koka upp cirka fem dl vatten i en separat gryta och tillsätt buljongtärningen. |
6
Done
|
Mixa pumpa, potatis, rödlök, vitlök och chiliflakes till en slät massa. Lägg i en kastrull. |
2 Kommentarer Dölj Kommentarer
Ooh! Jag har skaffat mig en butternutpumpa idag, det är första gången och jag har velat pröva på det länge.
Tack för tipset om att rosta först! 😀
Lycka till! 🙂