Hemmagjord jordgubbsglass

0 0
Hemmagjord jordgubbsglass

Dela på dina sociala medier:

Eller kopiera och dela adressen nedan

Ingredienser

Adjust Servings:
5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk
frysta ekologiska jordgubbar

Ingredienser

Instruktioner

Dela

Här kommer ett enkelt och riktigt smarrigt glassrecept, som går att göra antingen i glassmaskin eller ”för hand”. Om man vill kan man givetvis byta ut frukten till något annat bär, eller varför inte ringla ner chokladsås? Det går att variera hur mycket som helst, men eftersom min son önskade jordgubbsglass blev det jordgubb den här gången. En klassiker som alltid går hem.

Steg

1
Klar

Mixa de frysta jordgubbarna med 0,5 dl vispgrädde. Det gör inget om det fortfarande finns lite bitar kvar.

2
Klar

Vispa resten av grädden luftig.

3
Klar

Vänd ner den kondenserade mjölken i gräddsmeten, blanda väl. Rör sedan ner de frysta jordgubbarna.

4
Klar

Kör blandningen i glassmaskin enligt instruktioner, alternativt frys in den i en burk men rör om en gång i halvtimmen (minst) de första 6 timmarna.

5
Klar

Ta gärna fram glassen en liten stund innan servering så att den kan mjukna lite.
Ät och njut!

anni

Jordnöts- och banansmoothie
föregående
Jordnöts- och banansmoothie
Glutenfria citron- och vaniljsnurror
nästa
Glutenfria citron- och vaniljsnurror
Jordnöts- och banansmoothie
föregående
Jordnöts- och banansmoothie
Glutenfria citron- och vaniljsnurror
nästa
Glutenfria citron- och vaniljsnurror

Skriv Kommentar