Ingredients
-
5 dl vispgrädde
-
1 burk kondenserad mjölk
-
frysta ekologiska jordgubbar
Directions
Här kommer ett enkelt och riktigt smarrigt glassrecept, som går att göra med eller utan glassmaskin. Om man vill kan man givetvis byta ut frukten till något annat bär, eller varför inte ringla ner chokladsås? Det går att variera hur mycket som helst, men eftersom min son önskade jordgubbsglass blev det jordgubb den här gången. En klassiker som alltid går hem.
Steps
1
Done
|
Mixa de frysta jordgubbarna med 0,5 dl vispgrädde. Det gör inget om det fortfarande finns lite bitar kvar. |
2
Done
|
Vispa resten av grädden luftig. |
3
Done
|
Vänd ner den kondenserade mjölken i gräddsmeten, blanda väl. Rör sedan ner de frysta jordgubbarna. |
4
Done
|
Kör blandningen i glassmaskin enligt instruktioner, alternativt frys in den i en burk men rör om en gång i halvtimmen (minst) de första 6 timmarna. |
5
Done
|
Ta gärna fram glassen en liten stund innan servering så att den kan mjukna lite. |