Hemgjord citronglass

0 0
Hemgjord citronglass

Dela på dina sociala medier:

Eller kopiera och dela adressen nedan

Ingredienser

3 dl vispgrädde
0,5 dl strösocker
2 ägg
0,5 tsk vaniljpulver
2-3 citroner

Ingredienser

Instruktioner

Dela

Hemgjord citronglass med en frisk härlig smak, helt utan tillsatser. Kan det bli bättre? Det finns ingen anledning att tveka, gör det bara!

Steg

1
Klar

Vispa grädden.

2
Klar

Vispa ägg, socker och vaniljpulver i en separat skål så att det blir lite fluffigt.
Blanda ner detta i grädden.

3
Klar

Riv ner skalet och pressa saften från citronerna. Blanda ner i glassmeten. Smaka av hur mycket som behövs (2-3 citroner) beroende på din egen smak och hur stora citronerna är. Tänk på att det smakar mindre när det är fryst, så ta gärna i lite extra.

4
Klar

Kör blandningen i glassmaskin enligt instruktioner, alternativt ställ in i frysen och rör om en gång i halvtimmen de första 4-6 timmarna.
Ät och njut!

anni

Glutenfri cheddarpaj med körsbärstomater
föregående
Glutenfri cheddarpaj med körsbärstomater
Budapestrulle med mandel och halloncurd
nästa
Budapestrulle med mandel och halloncurd
Glutenfri cheddarpaj med körsbärstomater
föregående
Glutenfri cheddarpaj med körsbärstomater
Budapestrulle med mandel och halloncurd
nästa
Budapestrulle med mandel och halloncurd

Skriv Kommentar