Gyllene spenatsoppa

0 0
Gyllene spenatsoppa

Dela på dina sociala medier:

Eller kopiera och dela adressen nedan

Ingredienser

Adjust Servings:
cirka 2 msk smör/margarin
1 gul lök
500 gram fryst bladspenat
2 stora eller 4 mindre morot
5 msk glutenfri ljus mjölmix
2 tärning grönsaksbuljong
12 dl vatten
2 dl mjölk
1 dl grädde
en skvätt citronsaft
salt
peppar

Ingredienser

Instruktioner

Dela

Nu när hösten är här äter  jag gärna en värmande soppa när jag sitter inne och kurar. Spenatsoppa är helt underbart gott, går fort och är superenkelt!
Det här är en lite annorlunda spenatsoppa med bladspenat och morot vilket ger den en härligt gyllengul färg. Den blir naturligt lite söt, har en len smak och mättar superbra. Det här är min nya favoritsoppa, prova du också! 

Steg

1
Klar

Hacka löken, tina spenaten, skala och riv moroten. Fräs allt i lite olja och smör.

2
Klar

Pudra över mjölet och rör runt ordentligt. Häll över 12 dl vatten, smula ner buljongtärningarna och låt puttra i ca tio minuter.

3
Klar

Häll i mjölken och häll i grädden. Salta, peppra och tillsätt citronsaft efter smak.

Servera med ett kokt ägg, en klick creme fraiche och ett gott bröd. Ät och njut av hur man värms upp inifrån.

anni

Glutenfria ostekt med rosmarin
föregående
Glutenfria ostkex med rosmarin
Grovt glutenfritt knäckebröd
nästa
Grovt glutenfritt knäckebröd
Glutenfria ostekt med rosmarin
föregående
Glutenfria ostkex med rosmarin
Grovt glutenfritt knäckebröd
nästa
Grovt glutenfritt knäckebröd

Skriv Kommentar