Ingredients
-
50 gram jäst
-
50 gram margarin
-
7 dl vatten
-
3 dl havre
-
2,5 dl Fibrex
-
2 msk pofiber
-
1 msk hunong/sirap
-
1 tsk salt
-
ca 7 dl grov glutenfri mjölmix
-
1 tsk krossad anis
Directions
En personlig favorit på morgonen är ett kokt ägg, kaviar och riktigt gott knäckebröd. Det kan kännas svårt att baka eget glutenfritt knäckebröd men det är det inte alls.
Det tar lite tid bara men smaken uppväger det helt klart!
Steps
1
Done
|
Smula ner jästen i en bunke. Smält matfettet. Tillsätt vatten och låt blandningen bli fingervarm, 37 grader. Häll degspadet över jästen och rör tills det löst sig. Tillsätt Fibrex, havre och pofiber och rör om. Låt blandningen svälla i ca tio minuter. |
2
Done
|
Tillsätt honung/sirap, salt, anis och det mesta av mjölmixblandningen. |
3
Done
|
Utbakning: Strö lite mjöl på bakbordet. Knåda degen väl och dela den i fyra delar. Kavla varje del till en stor, tunn kaka som täcker en plåt. Nagga degen med gaffel eller använd en kruskavel i slutet om du har det. Lägg över degen på plåten. (Degen kan behöva delas för att göra detta.) Sporra eller skär degen i rektangulära bitar. |
4
Done
|
Grädda mitt i ugnen, 250 grader, i 10-12 minuter. |
2 Kommentarer Dölj Kommentarer
Du måste bara testa ett glutenfritt knäckebröd jag bakade en dag..och sedan dess så är jag totalt beroende! Det är så himla gott! Du hittar det här: http://glutenfriamuminmamman.wordpress.com/2012/06/02/godaste-glutenfria-knackebrodet/
-Mia
Oh, det där knäckebrödet brukar jag också göra ibland! Så. himla. gott. 🙂