Grovt glutenfritt knäckebröd

0 0
Grovt glutenfritt knäckebröd

Dela på dina sociala medier:

Eller kopiera och dela adressen nedan

Ingredienser

50 gram jäst
50 gram margarin
7 dl vatten
3 dl havre
2,5 dl Fibrex
2 msk pofiber
1 msk hunong/sirap
1 tsk salt
ca 7 dl grov glutenfri mjölmix
1 tsk krossad anis

Ingredienser

Instruktioner

Dela

En personlig favorit på morgonen är ett kokt ägg, kaviar och riktigt gott knäckebröd. Det kan kännas svårt att baka eget glutenfritt knäckebröd men det är det inte alls.
Det tar lite tid bara men smaken uppväger det helt klart!

Steg

1
Klar

Smula ner jästen i en bunke. Smält matfettet. Tillsätt vatten och låt blandningen bli fingervarm, 37 grader. Häll degspadet över jästen och rör tills det löst sig. Tillsätt Fibrex, havre och pofiber och rör om. Låt blandningen svälla i ca tio minuter.

2
Klar

Tillsätt honung/sirap, salt, anis och det mesta av mjölmixblandningen.
Arbeta degen väl i maskin eller med visp och händer. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.

3
Klar

Utbakning: Strö lite mjöl på bakbordet. Knåda degen väl och dela den i fyra delar. Kavla varje del till en stor, tunn kaka som täcker en plåt. Nagga degen med gaffel eller använd en kruskavel i slutet om du har det. Lägg över degen på plåten. (Degen kan behöva delas för att göra detta.) Sporra eller skär degen i rektangulära bitar.

4
Klar

Grädda mitt i ugnen, 250 grader, i 10-12 minuter.
Lägg det färdiggräddade brödet på galler och låt torka i den avstängda ugnen med hjälp av eftervärmen. Låt ugnsluckan stå lite öppen.
Förvara brödet torrt och luftigt.

anni

föregående
Gyllene spenatsoppa
Glutenfria morotsmuffins med limeglasyr
nästa
Glutenfria morotsmuffins med limeglasyr
föregående
Gyllene spenatsoppa
Glutenfria morotsmuffins med limeglasyr
nästa
Glutenfria morotsmuffins med limeglasyr

2 Kommentarer Dölj/Visa Kommentarer

Skriv Kommentar