Ingredients
-
1 st grapefrukt
-
2 st citron
-
1,5 dl strösocker
-
50 gram smör
-
ljus glutenfri mjölmix eller maizena
-
2 st ägg
-
2 st äggulor
Directions
En supersmarrig variant av lemon curd med grapefrukt.
Inte lika sur, och såå smaskig i tårtor eller andra desserter.
Steps
1
Done
|
Koka upp saften från 1 citron och grapefrukten, med citronskal från alla citroner, strösocker och smör. Ta av från värmen. Sila bort skalen. |
2
Done
|
Blanda mjölmix/maizena med saft från den sista citronen i en separat skål. |
3
Done
|
Vispa ihop ägg och äggulor i en separat skål. |
4
Done
|
Häll i mjölblandningen i en tunn stråle under omrörning. Rör även ner äggblandningen. |
5
Done
|
Sätt tillbaka citronblandningen på plattan. Låt sjuda under omrörning tills krämen börjar tjockna. Häll över i en skål. Låt svalna, förvara i kylskåp. |