Glutenfritt vörtbröd

0 0
Glutenfritt vörtbröd

Dela på dina sociala medier:

Eller kopiera och dela adressen nedan

Ingredienser

0,5 msk hel anis
1 tsk strösocker
0,5 msk pomerans
1 tsk mald kryddnejlika
0,5 tsk kardemumma
0,5 tsk mald ingefära
3 dl ingefärsöl
1 dl fil
2 msk mörk sirap
325 gram bovete- och teffmjöl (semper)
1 msk bikarbonat
2 msk pofiber
2 msk hela linfrön
0,5 tsk salt

Ingredienser

Instruktioner

Dela

Ett klassiskt vörtbröd är inte en självklarhet som glutenintolerant. Men det går såklart att baka ett grymt gott och saftigt själv.

Det här receptet går också relativt snabbt eftersom det görs på bikarbonat och inte behöver jäsa.

God jul!

Steg

1
Klar

Mortla strösocker och hel anis. Blanda i mald pomerans, kryddnejlika, kardemumma och ingefära.

2
Klar

Blanda i en annan bunke ihop fil, ingefärsöl och sirap. Detta blir "degvätskan".

3
Klar

Väg upp mjölmixen och blanda i bikarbonat, pofiber, linfrön och salt. Blanda i kryddblandningen.

4
Klar

Blanda mjölblandningen med degvätskan, rör i ett par min.

5
Klar

Häll smeten i en brödform (1 liter) klädd i bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen i cirka 1 timme.
Låt svalna under bakduk.

anni

Glutenfri citron- och mandelkaka med spindelnätsmönster
föregående
Glutenfri citron- och mandelkaka med spindelnätsmönster
Chokladtryffelpaj med pepparkaksbotten och kanderade valnötter
nästa
Glutenfri chokladtryffelpaj med pepparkaksbotten och sötsalta kanderade valnötter
Glutenfri citron- och mandelkaka med spindelnätsmönster
föregående
Glutenfri citron- och mandelkaka med spindelnätsmönster
Chokladtryffelpaj med pepparkaksbotten och kanderade valnötter
nästa
Glutenfri chokladtryffelpaj med pepparkaksbotten och sötsalta kanderade valnötter

9 Kommentarer Dölj/Visa Kommentarer

Det finns flera ingefärsöl som är glutenfria, vet inte riktigt vilken ölsort du tittat på. Välj en glutenfri! 🙂 /Anni

Skriv Kommentar