Glutenfritt vörtbröd

1 0
Glutenfritt vörtbröd

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

0,5 msk hel anis
1 tsk strösocker
0,5 msk pomerans
1 tsk mald kryddnejlika
0,5 tsk kardemumma
0,5 tsk mald ingefära
3 dl ingefärsöl
1 dl fil
2 msk mörk sirap
325 gram bovete- och teffmjöl (semper)
1 msk bikarbonat
2 msk pofiber
2 msk hela linfrön
0,5 tsk salt

Ingredients

Directions

Share

Ett klassiskt vörtbröd är inte en självklarhet som glutenintolerant. Men det går såklart att baka ett grymt gott och saftigt själv.

Det här receptet går också relativt snabbt eftersom det görs på bikarbonat och inte behöver jäsa.

God jul!

Steps

1
Done

Mortla strösocker och hel anis. Blanda i mald pomerans, kryddnejlika, kardemumma och ingefära.

2
Done

Blanda i en annan bunke ihop fil, ingefärsöl och sirap. Detta blir "degvätskan".

3
Done

Väg upp mjölmixen och blanda i bikarbonat, pofiber, linfrön och salt. Blanda i kryddblandningen.

4
Done

Blanda mjölblandningen med degvätskan, rör i ett par min.

5
Done

Häll smeten i en brödform (1 liter) klädd i bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen i cirka 1 timme.
Låt svalna under bakduk.

anni

Glutenfri citron- och mandelkaka med spindelnätsmönster
previous
Glutenfri citron- och mandelkaka med spindelnätsmönster
Chokladtryffelpaj med pepparkaksbotten och kanderade valnötter
next
Glutenfri chokladtryffelpaj med pepparkaksbotten och sötsalta kanderade valnötter
Glutenfri citron- och mandelkaka med spindelnätsmönster
previous
Glutenfri citron- och mandelkaka med spindelnätsmönster
Chokladtryffelpaj med pepparkaksbotten och kanderade valnötter
next
Glutenfri chokladtryffelpaj med pepparkaksbotten och sötsalta kanderade valnötter

9 Comments Hide Comments

Det finns flera ingefärsöl som är glutenfria, vet inte riktigt vilken ölsort du tittat på. Välj en glutenfri! 🙂 /Anni

Jag har oblandat teffmjöl och bovetemjöl, tar man då 50/50 av var sort eller bör man använda det färdigblandade mjölet?

Add Your Comment