Glutenfritt snickersgodis

0 0
Glutenfritt snickersgodis

Dela på dina sociala medier:

Eller kopiera och dela adressen nedan

Ingredienser

Adjust Servings:
1 dl ljus sirap
175 gram jordnötssmör
0,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 dl kokos
3 dl glutenfria ekologiska boveteflingor
100 gram mörk choklad
25 gram vit choklad

Ingredienser

Instruktioner

Dela

Supersmarrigt glutenfritt godis med ursprung från den klassiska snickerschokladkakan. Försvinnande goda! 

Steg

1
Klar

Värm försiktigt sirap, jordnötssmör, socker och vaniljsocker i en kastrull under omrörning tills det smälter ihop. Ta av från värmen.

2
Klar

Rör ner kokos och flingor, rör ordentligt så att flingorna delvis krossas.
Det ska blir en kompakt massa.

3
Klar

Tryck ut massan på ett bakplåtspapper så att den blir en ungefär 2 cm tjock, fyrkantig platta. Låt svalna.

4
Klar

Smält choklad över vattenbad eller försiktigt i mikro.
Bred ut den mörka chokladen över jordnötsplattan, låt stelna lite i kylen och ringla sedan ljus choklad över. Låt stelna helt i kylskåp.

5
Klar

Skär plattan i godisstora bitar med vass kniv.

anni

Vaniljkola med kokos
föregående
Vaniljkola med kokos
Glutenfria chokladrutor med valnötter
nästa
Glutenfria chokladrutor med valnötter
Vaniljkola med kokos
föregående
Vaniljkola med kokos
Glutenfria chokladrutor med valnötter
nästa
Glutenfria chokladrutor med valnötter

Skriv Kommentar