Ingredients
-
1 dl ljus sirap
-
175 gram jordnötssmör
-
0,5 dl strösocker
-
1 tsk vaniljsocker
-
1 dl kokos
-
3 dl glutenfria ekologiska boveteflingor (frukostflingor)
-
100 gram mörk choklad
-
25 gram vit choklad
Directions
Supersmarrigt glutenfritt godis inspirerat av den klassiska snickerschokladkakan.
Försvinnande goda!
Steps
1
Done
|
Värm försiktigt sirap, jordnötssmör, socker och vaniljsocker i en kastrull under omrörning tills det smälter ihop. Ta av från värmen. |
2
Done
|
Rör ner kokos och flingor, rör ordentligt så att flingorna delvis krossas. |
3
Done
|
Tryck ut massan på ett bakplåtspapper så att den blir en ungefär 2 cm tjock, fyrkantig platta. Låt svalna. |
4
Done
|
Smält choklad över vattenbad eller försiktigt i mikro. |
5
Done
|
Skär plattan i godisstora bitar med vass kniv. |