Ingredients
-
25 gram jäst
-
4 dl ljummet vatten (37 grader)
-
1 msk sirap
-
2 msk rapsolja
-
1 msk pofiber
-
1 dl ren havre
-
350 gram ljus glutenfri mjölmix (cirka 6 dl)
-
en nypa salt
Directions
Vi fortsätter med önskerecepten från facebooksidan, kul att ni är med och påverkar!
En önskan var ett recept på ljust glutenfritt rostbröd. Även om man vill ha ett helt vitt bröd tycker jag att det kan bli lite trist med bara den ljusa mjölmixen. Så jag hade i lite havre, det ger en mild smak och fibrer utan att det märks.
Steps
1
Done
|
Lös upp jästen i vattnet. Tillsätt sirap, olja och pofiber. |
2
Done
|
Tillsätt mjölmix, havre och salt. Vispa kraftigt med degkrokar i några minuter. |
3
Done
|
Klä en brödform med bakplåtspapper och häll i degen. Låt jäsa i cirka 40 minuter. |
4
Done
|
Grädda i en 200 grader varm ugn i cirka 30 minuter. Om du vill göra bullar istället klickar du ut degen på en plåt, låter degen jäsa i 40 min och gräddar sedan bullarna i en 225 grader varm ugn i 15-20 min. |
En kommentar Dölj Kommentarer
Det bästa glutenfria brödet jag har bakad, alla tyckte att det var supergott.