Glutenfritt ljust rostbröd

1 0
Glutenfritt ljust rostbröd

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

25 gram jäst
4 dl ljummet vatten (37 grader)
1 msk sirap
2 msk rapsolja
1 msk pofiber
1 dl ren havre
350 gram ljus glutenfri mjölmix (cirka 6 dl)
en nypa salt

Ingredients

Directions

Share

Vi fortsätter med önskerecepten från facebooksidan, kul att ni är med och påverkar!
En önskan var ett recept på ljust glutenfritt rostbröd. Även om man vill ha ett helt vitt bröd tycker jag att det kan bli lite trist med bara den ljusa mjölmixen. Så jag hade i lite havre, det ger en mild smak och fibrer utan att det märks. 

Steps

1
Done

Lös upp jästen i vattnet. Tillsätt sirap, olja och pofiber.
Låt svälla i tio minuter.

2
Done

Tillsätt mjölmix, havre och salt. Vispa kraftigt med degkrokar i några minuter.

3
Done

Klä en brödform med bakplåtspapper och häll i degen. Låt jäsa i cirka 40 minuter.

4
Done

Grädda i en 200 grader varm ugn i cirka 30 minuter.
Stick i brödet med en kniv/sticka, när den är torr är brödet klart. Låt brödet svalna.
Skiva upp brödet och frys in, så kan man ta fram skivor och rosta allt eftersom.

Om du vill göra bullar istället klickar du ut degen på en plåt, låter degen jäsa i 40 min och gräddar sedan bullarna i en 225 grader varm ugn i 15-20 min.

anni

Glutenfria grissini
previous
Glutenfria grissini
Glutenfri pizza med spenat och mozzarella
next
Glutenfri pizza med spenat och mozzarella
Glutenfria grissini
previous
Glutenfria grissini
Glutenfri pizza med spenat och mozzarella
next
Glutenfri pizza med spenat och mozzarella

Add Your Comment