Ingredients
-
50 gram jäst
-
5 dl vatten
-
2 msk rapsolja
-
1 msk psylliumskal
-
1 msk mald kummin
-
1 tsk salt
-
1,5 dl kesella
-
4 dl grov glutenfri mjölmix
-
10 dl ljus glutenfri mjölmix
-
1 msk vatten
-
1 tsk sirap
-
kummin till garnering
Directions
Det här är ett saftigt glutenfritt matbröd med bra konsistens, fin form och kraftig kumminsmak.
Steps
1
Done
|
Smula ner jästen i en bunke. Värm vatten till fingervärme och häll över jästen. Tillsätt olja och rör till jästen har löst sig. Blanda i psylliumskalen och låt svälla i ungefär 10 min. |
2
Done
|
Tillsätt kummin, kesella, mjölmixen och salt och vispa degen med degkrokar (eller i maskin) i ca fem minuter. Låt jäsa under bakduk i ca 30 min. |
3
Done
|
Knåda degen på mjölat bakbord, dela degen i två delar och forma två limpor. Lägg bröden på en plåt, skåra dem lätt med en vass kniv, täck över med bakduk och låt jäsa i ungefär 30 minuter till. |
4
Done
|
Blanda sirapen med en matsked vatten och pensla bröden med blandningen, det ger både färg och smak. Strö lite kumminfrön över. |
4 Kommentarer Dölj Kommentarer
Åhh, ser verkligen jättegott ut, du är grym!!! Bakade du detta idag?! Puss o kram! <3
Tack Julia, vad du är snäll! Jajamän. 🙂
Du verkar ha fått riktigt bra volym på ditt bröd.
Vilken mjölmix använder du?
Jag kommer inom kort provbaka en del med Mixwells mjöler. Är det något du provat?
http://gotlandsbagaren.blogspot.se/2012/03/glutenfritt-surdegsbrod.html
Tack! Jag använder i princip bara Finax mjölmixer. Till kakor föredrar jag den ljusa lågproteinmixen. Har inte så mycket erfarenhet av Mixwells produkter, du får skriva hur det går! 🙂