Glutenfritt kumminbröd

0 0
Glutenfritt kumminbröd

Dela på dina sociala medier:

Eller kopiera och dela adressen nedan

Ingredienser

50 gram jäst
5 dl vatten
2 msk rapsolja
1 msk psylliumskal
1 msk mald kummin
1 tsk salt
1,5 dl kesella
4 dl grov glutenfri mjölmix
10 dl ljus glutenfri mjölmix
1 msk vatten
1 tsk sirap
kummin till garnering

Ingredienser

Instruktioner

Dela

Det här är ett saftigt glutenfritt matbröd med bra konsistens, fin form och kraftig kumminsmak.

Steg

1
Klar

Smula ner jästen i en bunke. Värm vatten till fingervärme och häll över jästen. Tillsätt olja och rör till jästen har löst sig. Blanda i psylliumskalen och låt svälla i ungefär 10 min.

2
Klar

Tillsätt kummin, kesella, mjölmixen och salt och vispa degen med degkrokar (eller i maskin) i ca fem minuter. Låt jäsa under bakduk i ca 30 min.

3
Klar

Knåda degen på mjölat bakbord, dela degen i två delar och forma två limpor. Lägg bröden på en plåt, skåra dem lätt med en vass kniv, täck över med bakduk och låt jäsa i ungefär 30 minuter till.

4
Klar

Blanda sirapen med en matsked vatten och pensla bröden med blandningen, det ger både färg och smak. Strö lite kumminfrön över.
Grädda i nedre delen av en 200 grader varm ugn i ca 30 minuter.

anni

Brända mandlar
föregående
Brända mandlar
Glutenfria chokladbollar
nästa
Mina bästa glutenfria chokladbollar
Brända mandlar
föregående
Brända mandlar
Glutenfria chokladbollar
nästa
Mina bästa glutenfria chokladbollar

4 Kommentarer Dölj/Visa Kommentarer

Tack! Jag använder i princip bara Finax mjölmixer. Till kakor föredrar jag den ljusa lågproteinmixen. Har inte så mycket erfarenhet av Mixwells produkter, du får skriva hur det går! 🙂

Skriv Kommentar