Glutenfritt hamburgerbröd

0 0
Glutenfritt hamburgerbröd

Dela på dina sociala medier:

Eller kopiera och dela adressen nedan

Ingredienser

Adjust Servings:
50 gram jäst
4 dl kallt vatten
0,5 dl rapsolja
1 msk pofiber
1 tsk salt
8 dl fin glutenfri mjölmix (Finax)
1 dl grov glutenfri mjölmix

Ingredienser

Instruktioner

Dela

Köpt glutenfritt hamburgerbröd han ju vara det sorgligaste som finns, tätt följt av korvbröd. Här får ni ett gott hembakat istället! 

 

Steg

1
Klar

Smula ner jästen i en bunke och häll över vattnet och oljan. Rör så att jästen rör sig. Tillsätt pofiber, rör om och låt stå i cirka tio min.

2
Klar

Tillsätt salt och mjölet, vispa om med degkrokar.

3
Klar

Mjöla händerna och forma 10 bullar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa i cirka en timme under bakduk.

4
Klar

Pensla bullarna med vatten och strö över sesamfrön. Grädda i 200 grader i ca 20 minuter.
Låt svalna under bakduk.

anni

Älgskavgryta med lingon och äpple
föregående
Älgskavgryta med lingon och äpple
Glutenfria limecurdgrottor
nästa
Glutenfria limecurdgrottor
Älgskavgryta med lingon och äpple
föregående
Älgskavgryta med lingon och äpple
Glutenfria limecurdgrottor
nästa
Glutenfria limecurdgrottor

3 Kommentarer Dölj/Visa Kommentarer

Hej! Jag testade det här receptet, men degen jäste inte. Det står att det ska vara kallt vatten, stämmer det?! Är det så att glutenfri deg inte jäser?

Hej! Det var kanske lite otydligt. Jag menade inte iskallt vatten utan vara svalt. Har ändrat i receptet nu. Självklart ska brödet jäsa, annars blir det ju för platt och tråkigt. 🙂 Prova igen, hoppas att det går bättre den här gången!

Skriv Kommentar