Ingredients
-
50 gram jäst
-
75 gram smör/margarin
-
3 dl mjölk
-
3 dl filmjölk
-
0,75 dl helt bovete
-
0,5 dl linfrön
-
1 dl polenta
-
0,5 dl solrosfrön
-
1 msk malt psylliumskal
-
2 msk sirap
-
1 tsk salt
-
9 dl grov glutenfri mjölmix
Directions
Jag är så nöjd med mina bröd nu för tiden!
Det här blev en glutenfri variant på fröbröd med en knaprig yta och innehållet fullproppat med frön och nyttigheter. Det är fast och bra i konsistensen också, går riktigt bra att ta med som matsäck utan att det smular sönder i väskan.
Mitt favoritpålägg till det här är rabarbermarmelad och ost. Smarrigt!
Steps
1
Done
|
Smula ner jästen i en bunke. |
2
Done
|
Smält smöret/margarinet i en kastrull. Häll mjölken och filen i kastrullen och värm blandningen till fingervärme. |
3
Done
|
Tillsätt mjölet och arbeta kraftigt med degkrokar eller i maskin i ett par minuter. |
4
Done
|
Knåda degen på ett mjölat bakbord, dela den i två delar och forma två limpor. |
5
Done
|
Grädda i 200 grader i cirka en halvtimme. Låt svalna under bakduk. |