Glutenfritt frukostbröd

0 0
Glutenfritt frukostbröd

Dela på sociala nätverk:

Eller kopiera och dela adressen

Ingredients

50 gram Jäst
50 gram Margarin
6 dl Vatten
2 msk Socker
1 tsk Salt
2 stora skedar Keso
1 msk Rosmarin
2 msk Pofiber
1 dl Fibrex
14 dl Glutenfri mjölmic Cirka 2/3 grov mix, resten ljus
ev. 1 tsk Bakpulver

Ingredients

Directions

Dela

Att köpa fryst glutenfritt bröd är inte alltid så kul… Jag fyller frysen med hembakat bröd och idag har jag gjort ett supergott nytt recept. Det här är ett recept på glutenfria brödbullar där degen faktiskt går att knåda(!) och bullarna blir inte torra utan saftiga och superfina. Nyckeln för att få bullarna saftiga är keson. Jag har upptäckt att i sempers glutenfria mjölmixer ingår det bakpulver (vilket det inte gör i Finax) och då jäser degen precis som “vanligt bröd” gör. Därför tillsatte jag det själv idag när jag delvis bakade med Finax mixer och degen jäste mycket bättre och blev superfin!

Steps

1
Done

Smält smör i en kastrull, blanda med kallt vatten så att vätskan blir fingervarm. Smula ner jästen i en bunke och häll degvätskan över den, rör så att jästen löser sig. Tillsätt Pofiber och Fibrex, blanda och låt svälla i 10 minuter.

2
Done

Blanda i övriga ingredienser. Blanda gärna olika mixer, både ljust och grovt. Jag hade 1/3 ljus mix, 1/3 mix med fibrer och 1/3 grov mjölmix. Om ni använder mix utan bakpulver i (se innehållsförteckningen) så tillsätt det själv. Arbeta kraftigt med visp. Täck med bakduk och låt jäsa i 30 min

3
Done

Mjöla bakbordet rikligt och dela degen i två delar. Arbeta med en del i taget. Använd så mycket mjöl som krävs för att få en deg som går att knåda. Knåda den ordentligt, forma en rulle och dela den i 10 bitar. Rulla varje bit till en avlång bulle. Lägg på plåt och lås bullarna jäsa under bakduk i 30 min.

4
Done

Pensla bullarna med mjölk och dekorera gärna med kryddor, frön eller varför inte polenta? Grädda mitt i en 250 grader varm ugn i ca 15 minuter.

Underbart!

anni

Featured Image
next
Grovt glutenfritt bröd
Featured Image
next
Grovt glutenfritt bröd

2 Kommentarer Dölj Kommentarer

Hej.
Läste om de olika mjölerna och om tillsatt bakpulver. Jag använder Lailas mjöl till allt och tycker det fungerar bra, det jag däremot kan uppleva är att det inte alltid jäser (det innehåller inte bakpulver). Använder du bakpulver även om du använt jäst nu efter att du upptäkte detta? ska prova dina kakor också vilket jag aldrig lyckats med, mina kakor bara flyter ut.

Skriv Kommentar