Ingredients
-
2 dl kokhett vatten
-
2 dl majsmjöl
-
0,75 dl pumpafrön
-
0,75 dl solrosfrön
-
0,75 dl skalade sesamfrön
-
0,25 dl linfrön
-
0,5 dl olivolja
-
En nypa salt
Directions
Fröknäcke är ju väldigt populärt. Det är supersmarrigt till ost och nyttigt dessutom.
På Annis glutenfrias faceboksida kom det önskemål om ett glutenfritt fröbröd och det gör jag ju så gärna. Egentligen är det proportionerna mellan fröer/mjöl och vätskan som är det viktiga, vilka fröer du använder går att variera efter vad du har hemma i skåpen!
Steps
1
Done
|
Sätt ugnen på 150 grader. |
2
Done
|
Blanda alla ingredienser. |
3
Done
|
Bred ut tunt på bakplåtspapper. Jag tycker att det är lättast att kavla ut det mellan två bakplåtspapper. Det ska bli så tunt att degen räcker för att täcka en hel plåt. Om man vill kan man salta lite extra ovanpå innan gräddning. |
4
Done
|
Grädda i 1 timme och en kvart i nedre delen av ugnen. Bryt brödet i bitar när det har svalnat. |