Glutenfritt fröknäcke

0 0
Glutenfritt fröknäcke

Dela på dina sociala medier:

Eller kopiera och dela adressen nedan

Ingredienser

2 dl kokhett vatten
2 dl majsmjöl
0,75 dl pumpafrön
0,75 dl solrosfrön
0,75 dl skalade sesamfrön
0,25 dl linfrön
0,5 dl olivolja
En nypa salt

Ingredienser

Instruktioner

Dela

Fröknäcke är ju väldigt populärt. Det är supersmarrigt till ost och nyttigt dessutom.
På Annis glutenfrias faceboksida kom det önskemål om ett glutenfritt fröbröd och det gör jag ju så gärna. Egentligen är det proportionerna mellan fröer/mjöl och vätskan som är det viktiga, vilka fröer du använder går att variera efter vad du har hemma i skåpen!

Steg

1
Klar

Sätt ugnen på 150 grader.

2
Klar

Blanda alla ingredienser.

3
Klar

Bred ut tunt på bakplåtspapper. Jag tycker att det är lättast att kavla ut det mellan två bakplåtspapper. Det ska bli så tunt att degen räcker för att täcka en hel plåt. Om man vill kan man salta lite extra ovanpå innan gräddning.

4
Klar

Grädda i 1 timme och en kvart i nedre delen av ugnen. Bryt brödet i bitar när det har svalnat.

anni

föregående
Pumpasoppa med ajvar och fetaost
Glutenfria citron- och vaniljsnurror
nästa
Glutenfria kalljästa citron- och vaniljsnurror
föregående
Pumpasoppa med ajvar och fetaost
Glutenfria citron- och vaniljsnurror
nästa
Glutenfria kalljästa citron- och vaniljsnurror

Skriv Kommentar