Glutenfritt fröknäcke

0 0
Glutenfritt fröknäcke

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

2 dl kokhett vatten
2 dl majsmjöl
0,75 dl pumpafrön
0,75 dl solrosfrön
0,75 dl skalade sesamfrön
0,25 dl linfrön
0,5 dl olivolja
En nypa salt

Ingredients

Directions

Share

Fröknäcke är ju väldigt populärt. Det är supersmarrigt till ost och nyttigt dessutom.
På Annis glutenfrias faceboksida kom det önskemål om ett glutenfritt fröbröd och det gör jag ju så gärna. Egentligen är det proportionerna mellan fröer/mjöl och vätskan som är det viktiga, vilka fröer du använder går att variera efter vad du har hemma i skåpen!

Steps

1
Done

Sätt ugnen på 150 grader.

2
Done

Blanda alla ingredienser.

3
Done

Bred ut tunt på bakplåtspapper. Jag tycker att det är lättast att kavla ut det mellan två bakplåtspapper. Det ska bli så tunt att degen räcker för att täcka en hel plåt. Om man vill kan man salta lite extra ovanpå innan gräddning.

4
Done

Grädda i 1 timme och en kvart i nedre delen av ugnen. Bryt brödet i bitar när det har svalnat.

anni

previous
Pumpasoppa med ajvar och fetaost
Glutenfria citron- och vaniljsnurror
next
Glutenfria kalljästa citron- och vaniljsnurror
previous
Pumpasoppa med ajvar och fetaost
Glutenfria citron- och vaniljsnurror
next
Glutenfria kalljästa citron- och vaniljsnurror

Add Your Comment