Glutenfria wienerbröd med färdig smördeg

0 0
Glutenfria wienerbröd med färdig smördeg

Dela på dina sociala medier:

Eller kopiera och dela adressen nedan

Ingredienser

Adjust Servings:
En bit färdig smördeg (Fria, ett halvt paket)
aprikosmarmelad
1 ägg
50 gram mörk choklad
florsocker

Ingredienser

Instruktioner

Dela

Glutenfria goda wienerbröd, ja det går! Nu för tiden finns det glutenfri smördeg att köpa i affärerna och då kan man göra fantastiskt goda ”falska wienerbröd”. Den här versionen är fylld med aprikosmarmelad,  garneras med mörk choklad och smälter i munnen. Allra godast är de såklart nygräddade. Dessutom går det snabbt och lätt att göra!

Steg

1
Klar

Låt degen tina i kylskåp i minst 8 timmar.

2
Klar

Kavla ut degen på mjölat bakbord, försök forma en fyrkant som mäter cirka 30 x 30 cm.
Skär degen i 10 x 10 cm stora fyrkanter.

3
Klar

Lägg en klick aprikosmarmelad i mitten på varje fyrkant.

4
Klar

Vik in hörnen mot mitten och tryck till.
Pensla degen med uppvispat ägg.

5
Klar

Grädda i mitten av ugnen i 15-20 min.

6
Klar

Smält chokladen och ringla över de avsvalnade wienerbröden, pudra med florsocker.

anni

Chiapudding med jordnötssmör, banan och blåbär
föregående
Chiapudding med jordnötssmör, banan och blåbär
Glutenfri vit chokladkladdkaka med lemon curd
nästa
Glutenfri vit chokladkladdkaka med lemoncurd
Chiapudding med jordnötssmör, banan och blåbär
föregående
Chiapudding med jordnötssmör, banan och blåbär
Glutenfri vit chokladkladdkaka med lemon curd
nästa
Glutenfri vit chokladkladdkaka med lemoncurd

Skriv Kommentar