Glutenfria wienerbröd med färdig smördeg

0 0
Glutenfria wienerbröd med färdig smördeg

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
En bit färdig smördeg (Fria, ett halvt paket)
aprikosmarmelad
1 ägg
50 gram mörk choklad
florsocker

Ingredients

Directions

Share

Glutenfria goda wienerbröd, ja det går! Nu för tiden finns det glutenfri smördeg att köpa i affärerna och då kan man göra fantastiskt goda ”falska wienerbröd”. Den här versionen är fylld med aprikosmarmelad,  garneras med mörk choklad och smälter i munnen. Allra godast är de såklart nygräddade. Dessutom går det snabbt och lätt att göra!

Steps

1
Done

Låt degen tina i kylskåp i minst 8 timmar.

2
Done

Kavla ut degen på mjölat bakbord, försök forma en fyrkant som mäter cirka 30 x 30 cm.
Skär degen i 10 x 10 cm stora fyrkanter.

3
Done

Lägg en klick aprikosmarmelad i mitten på varje fyrkant.

4
Done

Vik in hörnen mot mitten och tryck till.
Pensla degen med uppvispat ägg.

5
Done

Grädda i mitten av ugnen i 15-20 min.

6
Done

Smält chokladen och ringla över de avsvalnade wienerbröden, pudra med florsocker.

anni

Glutenfria vaniljcupcakes med chokladfrosting
previous
Glutenfria vaniljcupcakes med chokladfrosting
Glutenfri vit chokladkladdkaka med lemon curd
next
Glutenfri vit chokladkladdkaka med lemoncurd
Glutenfria vaniljcupcakes med chokladfrosting
previous
Glutenfria vaniljcupcakes med chokladfrosting
Glutenfri vit chokladkladdkaka med lemon curd
next
Glutenfri vit chokladkladdkaka med lemoncurd

Add Your Comment