Ingredients
-
En bit färdig smördeg (Fria, ett halvt paket)
-
aprikosmarmelad
-
1 ägg
-
50 gram mörk choklad
-
florsocker
Directions
Glutenfria goda wienerbröd, ja det går! Nu för tiden finns det glutenfri smördeg att köpa i affärerna och då kan man göra fantastiskt goda ”falska wienerbröd”. Den här versionen är fylld med aprikosmarmelad, garneras med mörk choklad och smälter i munnen. Allra godast är de såklart nygräddade. Dessutom går det snabbt och lätt att göra!
Steps
1
Done
|
Låt degen tina i kylskåp i minst 8 timmar. |
2
Done
|
Kavla ut degen på mjölat bakbord, försök forma en fyrkant som mäter cirka 30 x 30 cm. |
3
Done
|
Lägg en klick aprikosmarmelad i mitten på varje fyrkant. |
4
Done
|
Vik in hörnen mot mitten och tryck till. |
5
Done
|
Grädda i mitten av ugnen i 15-20 min. |
6
Done
|
Smält chokladen och ringla över de avsvalnade wienerbröden, pudra med florsocker. |