Ingredients
-
200 gram smör
-
0,75 dl socker
-
1 äggula
-
5 dl glutenfri mjölmix (OBS! Dubbelkolla så att det absolut inte är bakpulver i mjölmixen!)
-
Vaniljkräm
Directions
På alla hjärtans dag passade jag på att göra glutenfria vaniljhjärtan och det blev jättegott.
Det var faktiskt inte så svårt att göra som man kanske tror, men det var svårt att få ut dem hela ur formarna! Jag lyckades få ungefär hälften att lossna snyggt, men alla var goda! Jag gjorde vaniljkräm på marsan som man kokar, med lite extra vaniljsocker i.
Det blev jättebra och gick fort, men vill man göra egen vaniljkräm också så kör på det.
Steps
1
Done
|
Blanda alla ingredienser i en hushållsmaskin, sluta mixa så bort degen har gått ihop ordentligt. Rulla ihop degen till en boll och låt den vila i kylen under tiden som du gör vaniljkrämen. |
2
Done
|
Smörj hjärtformarna, de här raringarna behöver all hjälp de kan få för att inte fastna! Dela degen i två delar och dela den ena halvan till tolv bollar. Tryck ut varje boll i en form. |
3
Done
|
Klicka ut vaniljkräm i varje hjärta. Kavla ut den återstående degen och täck över varje form. Tryck till lite på kanterna så att det stängs till men försök att inte “spänna” degen, för då finns risk att degen spricker under gräddningen. Grädda mitt i en 200 grader varm ugn i ungefär 15 minuter. |
4 Kommentarer Dölj Kommentarer
Jag tyckte också att det var ovanligt lätt att gör vaniljhjärtan, hade hört så många som klagat över att de blev misslyckade 🙂 Jag bytte ut lite av sockret mot vit sirap och då höll kakorna ihop jättebra, vet inte varför bara. Men läste det kaktrixet i nån glutenkokbok som jag lånat på bibblan och det funkade ju.
Ha det så bra 🙂
Eller hur, man får ha lite tålamod bara. 🙂 Sedan är det ju så vansinnigt gott när det är klart!
[…] Vaniljhjärtan […]
[…] (Recept: finns på min systers blogg= http://annisglutenfria.se/glutenfria-vaniljhjartan/ Ps. Byt ut det glutenfria mjölet mot 4 dl […]