Ingredients
-
50 gram smör/margarin
-
2 ägg
-
1,5 dl socker
-
2,5 dl ljus glutenfri mjölmix
-
2 tsk bakpulver
-
1 msk vaniljsocker
-
1 dl hett vatten
-
50 gram cream cheese (färskost)
-
30 gram smör/margarin
-
2 dl florsocker
-
0,25 dl kakao
Directions
Traditionella vaniljmuffins med det perfekta fluffet och en krämig chokladfrosting på.
Enkelt och smarrigt.
Steps
1
Done
|
Smält margarinet och låt det svalna. |
2
Done
|
Vispa ägg och socker poröst. |
3
Done
|
Tillsätt övriga torra ingredienser och blanda i försiktigt. |
4
Done
|
Häll i det smälta smöret/margarinet och vatten och blanda till en lös smet. (Det gör inget om det blir några klumpar kvar.) |
5
Done
|
Fördela smeten i 12 muffinsformar och grädda i mitten av en 175 grader varm ugn i cirka 15 minuter |
6
Done
|
FrostingUnder tiden muffinsen svalna kan du göra frostingen. Vispa margarin/smör och cream cheese slätt och luftigt. |
7
Done
|
Sikta i florsocker och kakao och rör frostingen slät. Med det här inlägget är jag med och tävlar i Månadens Sötsak på temat “Muffins”. |
4 Kommentarer Dölj Kommentarer
[…] Glutenfria vaniljmuffins med chokladfrosting från Annies glutenfria […]
[…] Glutenfria vaniljmuffins med chokladfrosting från Annies glutenfria […]
Jag använder alltid detta receptet men lägger till vaniljstång i också, så himla gott👌
Vad roligt att höra! Vaniljstång är alltid riktigt gott! /Anni