Glutenfria vaniljcupcakes med chokladfrosting

1 0
Glutenfria vaniljcupcakes med chokladfrosting

Dela på dina sociala medier:

Eller kopiera och dela adressen nedan

Ingredienser

Adjust Servings:
50 gram smör/margarin
2 ägg
1,5 dl socker
2,5 dl ljus glutenfri mjölmix
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 dl hett vatten
50 gram cream cheese (färskost)
30 gram smör/margarin
2 dl florsocker
0,25 dl kakao

Ingredienser

Instruktioner

Dela

Traditionella vaniljmuffins med det perfekta fluffet och en krämig chokladfrosting på.
Enkelt och smarrigt.

 

Steg

1
Klar

Smält margarinet och låt det svalna.

2
Klar

Vispa ägg och socker poröst.

3
Klar

Tillsätt övriga torra ingredienser och blanda i försiktigt.

4
Klar

Häll i det smälta smöret/margarinet och vatten och blanda till en lös smet. (Det gör inget om det blir några klumpar kvar.)

5
Klar

Fördela smeten i 12 muffinsformar och grädda i mitten av en 175 grader varm ugn i cirka 15 minuter

6
Klar

Frosting

Under tiden muffinsen svalna kan du göra frostingen. Vispa margarin/smör och cream cheese slätt och luftigt.

7
Klar

Sikta i florsocker och kakao och rör frostingen slät.
Spritsa på valfritt sätt när muffinsen är svala.

Med det här inlägget är jag med och tävlar i Månadens Sötsak på temat “Muffins”.

anni

glutenfria havreflarn med brynt smör och nutella
föregående
Glutenfria havreflarn med brynt smör och nutella
Glutenfria wienerbröd med aprikosmarmelad
nästa
Glutenfria wienerbröd med färdig smördeg
glutenfria havreflarn med brynt smör och nutella
föregående
Glutenfria havreflarn med brynt smör och nutella
Glutenfria wienerbröd med aprikosmarmelad
nästa
Glutenfria wienerbröd med färdig smördeg

4 Kommentarer Dölj/Visa Kommentarer

Skriv Kommentar