Glutenfria syltkakor

1 0
Glutenfria syltkakor

Dela på sociala nätverk:

Eller kopiera och dela adressen

Ingredients

Adjust Servings:
200 gram smör eller margarin
1 dl strösocker
0,25 tsk vaniljpulver
1 tsk bakpulver
2 msk pofiber
5,5 dl ljus glutenfri mjölmix
0,5 dl hallonsylt

Ingredients

Directions

Dela

Klassisk småkaka med mördeg som smälter i munnen och en härlig klick sylt. Vanligast är såklart hallonsylt, men man kan välja sin egen favorit. Ofta gräddar man kakorna i formar, och då blir kakan lite högre. Utan formar blir den plattare, men lite seg och supersmarrigt.
Gör gärna en provkaka först eftersom mängden mjöl kan variera lite beroende på vilken mjölmix du använder. 

Steps

1
Done

Blanda alla torra ingredienser.

2
Done

Tärna ner smöret i mjölblandningen och arbeta samman till en deg.

3
Done

Låt degen vila i kylen i 15 min.

4
Done

Rulla bollar av degen, lägg på ett bakplåtspapper och tryck ner en fördjupning i mitten på varje boll. Fyll gropen med sylt.

5
Done

Grädda i mitten av ugnen i cirka 10 min.
Låt svalna. Ät och njut.

anni

Glutenfria bars med choklad
previous
Glutenfria bars med cashewnötter och choklad
Glutenfri chokladbollspralin
next
Glutenfria chokladbollspraliner
Glutenfria bars med choklad
previous
Glutenfria bars med cashewnötter och choklad
Glutenfri chokladbollspralin
next
Glutenfria chokladbollspraliner

Skriv Kommentar