Glutenfria syltkakor

0 0
Glutenfria syltkakor

Dela på dina sociala medier:

Eller kopiera och dela adressen nedan

Ingredienser

Adjust Servings:
200 gram smör eller margarin
1 dl strösocker
0,25 tsk vaniljpulver
1 tsk bakpulver
2 msk pofiber
5,5 dl ljus glutenfri mjölmix
0,5 dl hallonsylt

Ingredienser

Instruktioner

Dela

Klassisk småkaka med mördeg som smälter i munnen och en härlig klick sylt. Vanligast är såklart hallonsylt, men man kan välja sin egen favorit. Ofta gräddar man kakorna i formar, och då blir kakan lite högre. Utan formar blir den plattare, men lite seg och supersmarrigt.
Gör gärna en provkaka först eftersom mängden mjöl kan variera lite beroende på vilken mjölmix du använder. 

Steg

1
Klar

Blanda alla torra ingredienser.

2
Klar

Tärna ner smöret i mjölblandningen och arbeta samman till en deg.

3
Klar

Låt degen vila i kylen i 15 min.

4
Klar

Rulla bollar av degen, lägg på ett bakplåtspapper och tryck ner en fördjupning i mitten på varje boll. Fyll gropen med sylt.

5
Klar

Grädda i mitten av ugnen i cirka 10 min.
Låt svalna. Ät och njut.

anni

Glutenfria bars med choklad
föregående
Glutenfria bars med cashewnötter och choklad
Glutenfri chokladbollspralin
nästa
Glutenfria chokladbollspraliner
Glutenfria bars med choklad
föregående
Glutenfria bars med cashewnötter och choklad
Glutenfri chokladbollspralin
nästa
Glutenfria chokladbollspraliner

Skriv Kommentar