Ingredients
-
200 gram smör eller margarin
-
1 dl strösocker
-
0,25 tsk vaniljpulver
-
1 tsk bakpulver
-
2 msk pofiber
-
5,5 dl ljus glutenfri mjölmix
-
0,5 dl hallonsylt
Directions
Klassisk småkaka med mördeg som smälter i munnen och en härlig klick sylt. Vanligast är såklart hallonsylt, men man kan välja sin egen favorit. Ofta gräddar man kakorna i formar, och då blir kakan lite högre. Utan formar blir den plattare, men lite seg och supersmarrigt.
Gör gärna en provkaka först eftersom mängden mjöl kan variera lite beroende på vilken mjölmix du använder.
Steps
1
Done
|
Blanda alla torra ingredienser. |
2
Done
|
Tärna ner smöret i mjölblandningen och arbeta samman till en deg. |
3
Done
|
Låt degen vila i kylen i 15 min. |
4
Done
|
Rulla bollar av degen, lägg på ett bakplåtspapper och tryck ner en fördjupning i mitten på varje boll. Fyll gropen med sylt. |
5
Done
|
Grädda i mitten av ugnen i cirka 10 min. |