Glutenfria spökcupcakes till Halloween

0 0
Glutenfria spökcupcakes till Halloween

Dela på dina sociala medier:

Eller kopiera och dela adressen nedan

Ingredienser

Adjust Servings:
2 st ägg
2 dl strösock
2 tsk vaniljsoc
2 dl ljus glutenfri mjölmix
2 dl kakao
2 tsk bakpulve
1 dl neutral rapsolja
1,5 dl hett vatten
2 dl äggvitor
2 dl strösocker
0,5 dl vatten
chokladknappar

Ingredienser

Instruktioner

Dela

Supergulliga små spöken till Halloween, gjorda av chokladmuffins med italiensk maräng. Det här var en riktig hit hos min 3-åring som spritsade och glatt tryckte dit chokladögon. (Som ni kanske ser på några spöken i bakgrunden, haha.) Både glutenfritt, mjölkfritt och såklart supergott. 

Steg

1
Klar

Chokladmuffins

Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt.

2
Klar

Blanda samman de torra ingredienserna.

3
Klar

Tillsätt de torra ingredienserna, olja och vatten till äggblandningen blanda samman.

4
Klar

Fördela blandningen i 12 muffinsformar.
Grädda mitt i ugnen i 10-15 min. Låt svalna.

5
Klar

Italiensk maräng

Vispa äggvitorna tills det har blivit ett fast skum.

6
Klar

Värm upp socker och vatten till 121 grader, använd termometer.

7
Klar

Häll den varma sockerlagen ner i äggvitorna samtidigt som du vispar. Fortsätt vispa tills marängen svalnat av.

8
Klar

Dekoration

Spritsa eller klicka ut marängen i lite toppig form. Garnera ögon med choklad.

anni

Glutenfri äppelkaka med kanel
föregående
Glutenfri äppelkaka med kanel
Glutenfri citron- och mandelkaka med spindelnätsmönster
nästa
Glutenfri citron- och mandelkaka med spindelnätsmönster
Glutenfri äppelkaka med kanel
föregående
Glutenfri äppelkaka med kanel
Glutenfri citron- och mandelkaka med spindelnätsmönster
nästa
Glutenfri citron- och mandelkaka med spindelnätsmönster

Skriv Kommentar