Ingredients
-
2 st ägg
-
2 dl strösocker
-
2 tsk vaniljsocker
-
2 dl ljus glutenfri mjölmix
-
2 dl kakao
-
2 tsk bakpulver
-
1 dl neutral rapsolja
-
1,5 dl hett vatten
-
2 dl äggvitor
-
2 dl strösocker
-
0,5 dl vatten
-
chokladknappar
Directions
Supergulliga små spöken till Halloween, gjorda av chokladmuffins med italiensk maräng. Det här var en riktig hit hos min 3-åring som spritsade och glatt tryckte dit chokladögon. (Som ni kanske ser på några spöken i bakgrunden, haha.) Både glutenfritt, mjölkfritt och såklart supergott.
Steps
1
Done
|
ChokladmuffinsVispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. |
2
Done
|
Blanda samman de torra ingredienserna. |
3
Done
|
Vänd ner de torra ingredienserna i äggblandningen. |
4
Done
|
Tillsätt olja och vatten till äggblandningen och blanda samman. |
5
Done
|
Fördela blandningen i 12 muffinsformar. |
6
Done
|
Italiensk marängVispa äggvitorna tills det har blivit ett fast skum. |
7
Done
|
Värm upp socker och vatten till 121 grader, använd termometer. |
8
Done
|
Häll den varma sockerlagen ner i äggvitorna samtidigt som du vispar. Fortsätt vispa tills marängen svalnat av. |
9
Done
|
DekorationSpritsa eller klicka ut marängen i lite toppig form. Garnera ögon med choklad. |