Ingredients
-
1 mjuk kaka
-
150 gram Philadelphiaost
-
Vit sugarpaste
-
200 gram vit choklad
-
Ett par bitar mörk choklad
Directions
Halloween närmar sig, och kanske brukar du baka något extra rysligt? Det här glutenfria cake popsen är supergulliga och lätta att baka tillsammans med barn. Det är lite pyssel med att man behöver ha en mjuk kaka som bas, men varför inte göra dubbel sats av något smarrigt och göra hälften till dessa söta bollar? Eller köp en färdig glutenfri tårtbotten.
I det här receptet har jag använt hälften av mitt recept på morotskaka.
De små spökena är minst lika goda som de är söta.
Steps
1
Done
|
Baka min morotskaka, dela på hälften och smula hälften ner i en stor bunke. |
2
Done
|
Blanda kaksmulorna med philadelphiaosten, tills det går ihop till en ganska slät massa. |
3
Done
|
Rulla bollar, ett par centimeter stora. Ställ in i kylen en stund. |
4
Done
|
Kavla under tiden ut sugarpaste och ta ut runda ringar med ett stort glas, eller något annat du har du funkar bra som form. |
5
Done
|
Smält den vita chokladen, över vattenbad eller försiktigt i mikro. |
6
Done
|
Sätt bollarna på pinnar, doppa i smält vit choklad som "lim", och lägg sedan på en cirkel av sugarpaste. |
7
Done
|
Låt stå i kylen till du vill äta dem. Mums! |