Glutenfria sesambullar

0 0
Glutenfria sesambullar

Dela på dina sociala medier:

Eller kopiera och dela adressen nedan

Ingredienser

Adjust Servings:
50 gram jäst
5 dl vatten
2 msk rapsolja
1 msk honung
0,5 dl pofiber
0,5 dl skalade sesamfrön
2 msk linfrön
500 gram grov glutenfri mjölmix
salt

Ingredienser

Instruktioner

Dela

Det här har blivit mina nya favoritbullar. Har gjort samma recept flera gånger på raken, det blir alltid bra. Tricket här är att väga mjölet, då funkar det med i princip alla mjölmixer. Sesamfröna ger en nötig och snäll smak.
På bilden äter jag sesambullarna med ost och ett pocherat ägg, som vi ofta gör till helgfrukost hos oss.

 

Steg

1
Klar

Smula ner jästen i en bunke. Häll över fingervarmt vatten och rör runt så att jästen löser upp sig.

2
Klar

Tillsätt pofiber, sesamfrön, linfrön, olja och honung. Låt stå och svälla i ca tio min.

3
Klar

Tillsätt mjölmixen och salt. Vispa ett par minuter med degkrokar. Täck över bunken med en bakduk och låt jäsa i ca 30-45 min.

4
Klar

Rulla degen till bullar med fuktade händer eller klicka ut med sked på en plåt med bakplåtspapper.

5
Klar

Täck över med bakduk igen och låt jäsa 30-45 min.

6
Klar

Grädda i en 225 grader varm ugn i 15-20 minuter.
Ät och njut!

anni

Glutenfria kardemummasnurror
föregående
Glutenfria kardemummasnurror
Glutenfri lax- och spenatlasagne
nästa
Glutenfri lax- och spenatlasagne
Glutenfria kardemummasnurror
föregående
Glutenfria kardemummasnurror
Glutenfri lax- och spenatlasagne
nästa
Glutenfri lax- och spenatlasagne

Skriv Kommentar