Ingredients
-
50 gram jäst
-
5 dl vatten
-
2 msk rapsolja
-
1 msk honung
-
0,5 dl pofiber
-
0,5 dl skalade sesamfrön
-
2 msk linfrön
-
500 gram grov glutenfri mjölmix
-
salt
Directions
Det här har blivit mina nya favoritbullar. Har gjort samma recept flera gånger på raken, det blir alltid bra. Tricket här är att väga mjölet, då funkar det med i princip alla mjölmixer. Sesamfröna ger en nötig och snäll smak.
På bilden äter jag sesambullarna med ost och ett pocherat ägg, som vi ofta gör till helgfrukost hos oss.
Steps
1
Done
|
Smula ner jästen i en bunke. Häll över fingervarmt vatten och rör runt så att jästen löser upp sig. |
2
Done
|
Tillsätt pofiber, sesamfrön, linfrön, olja och honung. Låt stå och svälla i ca tio min. |
3
Done
|
Tillsätt mjölmixen och salt. Vispa ett par minuter med degkrokar. Täck över bunken med en bakduk och låt jäsa i ca 30-45 min. |
4
Done
|
Rulla degen till bullar med fuktade händer eller klicka ut med sked på en plåt med bakplåtspapper. |
5
Done
|
Täck över med bakduk igen och låt jäsa 30-45 min. |
6
Done
|
Grädda i en 225 grader varm ugn i 15-20 minuter. |