Ingredients
-
50 gram jäst för söta degar
-
3,5 dl mjölk
-
1 msk kardemumma
-
1 msk pofiber
-
1,5 dl strösocker
-
1 ägg
-
150 gram riktigt mjukt smör/margarin (kör i micron tills det precis börjar smälta)
-
Cirka 11 dl ljus glutenfri mjölmix (Jag använde Finax blå lågprotein mjölmix)
-
en stor nypa salt
-
1 ägg till pensling
Directions
Det är ju tid för semlor och alla som äter glutenfritt vet att det kan vara väldigt knöligt att hitta på caféer. Dags att ta saken i egna händer och baka själv! I år tror jag att jag har fått till det bästa receptet man kan tänka sig. Perfekt balans mellan luftig och kompakt. Fick en riktig konditorikänsla.
Bullarna gick dessutom fint att förvara i en påse i 2-3 dagar.
Frys in om bullarna ska hålla till lite längre fram.
Steps
1
Done
|
Smula jästen i en bunke. |
2
Done
|
Tillsätt pofiber, kardemumma, salt och socker. Rör om och låt blandningen svälla i cirka tio minuter. |
3
Done
|
Tillsätt det mjuka smöret och ägget. Rör om och tillsätt sedan mjölmixen pö om pö under tiden som du vispar med degkrokar. Avsluta med att vispa kraftigt under några minuter. |
4
Done
|
Dela degen i 12 delar (om du vill ha samma storlek som på konditorier) och klicka ut på plåt. Fukta händerna och släta till ytan till fina bollar. Låt jäsa under bakduk i ca 60 min. |
5
Done
|
Sätt ugnen på 225 grader varmluft eller 200 grader på varmluft. |
6
Done
|
ServeringSkär av topparna på bullarna och gröp ur innanmätet. |
4 Kommentarer Dölj Kommentarer
De ser verkligen både jättefina och jättegoda ut.
Tack! 🙂 /Anni
[…] närmar sig semledagen, så här bakas det semlebullar för glatta livet! Först ut var de gluten- och laktosfria, sen de vanliga med vetemjöl och sist blev ett experiment med […]
Dom är suuuuuperfina syrran!!! <333