• Home
  • Jul
  • Glutenfria saffransrutor med chokladganache

Glutenfria saffransrutor med chokladganache

0 0
Glutenfria saffransrutor med chokladganache

Dela på dina sociala medier:

Eller kopiera och dela adressen nedan

Ingredienser

150 gram smör eller margarin
0,5 gram saffran
1,5 dl kall mjölk
2 ägg
3 dl strösocker
0,25 tsk vaniljpulver (alt. 1 tsk vaniljsocker)
4,5 dl ljus glutenfri mjölmix
1 tsk bakpulver
3 dl grädde
200 gram mörk choklad

Ingredienser

Instruktioner

Dela

Luftiga, härligt gula glutenfria saffransrutor med krämig chokladganache på. En given succé i advent.

Steg

1
Klar

Smält smöret/margarinet, häll i saffran i det varma smöret.
Låt svalna lite, och häll i den kalla mjölken.

2
Klar

Vispa ägg, socker och vaniljpulver pösigt.

3
Klar

Blanda de torra ingredienser i en separat skål.

4
Klar

Vänd omväxlande ner mjölblandningen och mjölkblandningen i de vispade äggen.

5
Klar

Häll smeten i en form klädd med bakplåtspapper mätande 25 X 35 cm.
Grädda i nedre delen av ugnen i 25-30 min. Testa kakan med sticka, den ska vara torr.
Låt svalna.

6
Klar

Hacka chokladen. Värm upp grädde i en kastrull tills det börjar komma små bubblor, det ska helst inte koka.
Häll den varma grädden över chokladen, rör tills det smälter ihop till en kräm.
Låt svalna helt.
Bred ut över saffranskakan.

anni

Glutenfria bananpannkakor
föregående
Glutenfria bananpannkakor
Lakritskola med havssalt
nästa
Lakritskola med havssalt
Glutenfria bananpannkakor
föregående
Glutenfria bananpannkakor
Lakritskola med havssalt
nästa
Lakritskola med havssalt

Skriv Kommentar