Ingredients
-
150 gram smör eller margarin
-
0,5 gram saffran
-
1,5 dl kall mjölk
-
2 ägg
-
3 dl strösocker
-
0,25 tsk vaniljpulver (alt. 1 tsk vaniljsocker)
-
4,5 dl ljus glutenfri mjölmix
-
1 tsk bakpulver
-
3 dl grädde
-
200 gram mörk choklad
Directions
Luftiga, härligt gula glutenfria saffransrutor med krämig chokladganache på. En given succé i advent.
Steps
1
Done
|
Smält smöret/margarinet, häll i saffran i det varma smöret. |
2
Done
|
Vispa ägg, socker och vaniljpulver pösigt. |
3
Done
|
Blanda de torra ingredienser i en separat skål. |
4
Done
|
Vänd omväxlande ner mjölblandningen och mjölkblandningen i de vispade äggen. |
5
Done
|
Häll smeten i en form klädd med bakplåtspapper mätande 25 X 35 cm. |
6
Done
|
Hacka chokladen. Värm upp grädde i en kastrull tills det börjar komma små bubblor, det ska helst inte koka. |