Glutenfria saffranskakor

0 0
Glutenfria saffranskakor

Dela på dina sociala medier:

Eller kopiera och dela adressen nedan

Ingredienser

Adjust Servings:
200 gram smör/margarin
7 dl ljus glutenfri mjölmix
1,5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula
1 tsk pofiber
1 pkt saffran
50 gram mörk choklad

Ingredienser

Instruktioner

Dela

Det här är en lite rolig småkaka smaksatt med saffran som jag hittade på när jag ville göra lussebullar men inte riktigt hade tålamod att vänta på jäsningen. Jag tycker det är roligt att göra som små lussebullar i formen, men man kan ju göra precis vilken form man vill.

Steg

1
Klar

Sätt ugnen på 175 grader.

2
Klar

Tärna smöret/margarinet.

3
Klar

Mortla saffranet i lite av sockret.

4
Klar

Blanda alla ingredienser utom chokladen i en hushållsassistent eller för hand. Försök att jobba degen så lite som möjligt, bara så att den går ihop.
Om du kör degen i en assistent ska degen se ut ungefär som blöt sand, precis börja bli lite klumpig. Då stannar du maskinen och jobbar ihop det allra sista för hand.

5
Klar

Forma degen till små lussebullar. Grädda i ugnen i 8-10 minuter.
När kakorna svalnat, smält chokladen och använd en tandpetare till att klicka ut små "russin".

anni

Glutenfria zucchinibiffar
föregående
Glutenfria zucchinibiffar
Glutenfria grissini
nästa
Glutenfria grissini
Glutenfria zucchinibiffar
föregående
Glutenfria zucchinibiffar
Glutenfria grissini
nästa
Glutenfria grissini

Skriv Kommentar