Ingredients
-
200 gram smör/margarin
-
7 dl ljus glutenfri mjölmix
-
1,5 dl strösocker
-
2 tsk vaniljsocker
-
1 äggula
-
1 tsk pofiber
-
1 pkt saffran
-
50 gram mörk choklad
Directions
Det här är en lite rolig småkaka smaksatt med saffran som jag hittade på när jag ville göra lussebullar men inte riktigt hade tålamod att vänta på jäsningen. Jag tycker det är roligt att göra som små lussebullar i formen, men man kan ju göra precis vilken form man vill.
Steps
1
Done
|
Sätt ugnen på 175 grader. |
2
Done
|
Tärna smöret/margarinet. |
3
Done
|
Mortla saffranet i lite av sockret. |
4
Done
|
Blanda alla ingredienser utom chokladen i en hushållsassistent eller för hand. Försök att jobba degen så lite som möjligt, bara så att den går ihop. |
5
Done
|
Forma degen till små lussebullar. Grädda i ugnen i 8-10 minuter. |