• Home
  • Jul
  • Glutenfria saffransbullar med mandelmassa

Glutenfria saffransbullar med mandelmassa

0 0
Glutenfria saffransbullar med mandelmassa

Dela på dina sociala medier:

Eller kopiera och dela adressen nedan

Ingredienser

25 gram jäst för söta degar
3 dl kall mjölk
1 msk pofiber
1 st ägg
0,5 dl strösocker
100 gram rumsvarmt smör
10-12 dl, cirka 550 gram ljus glutenfri mjölmix (Finax)
0,5 gram (1 pkt) saffran
200 gram mandelmassa
100 gram smör
1 msk vaniljsocker
2 st ägg
pärlsocker
hackad mandel

Ingredienser

Instruktioner

Dela

Lyxiga glutenfria kalljästa saffransbullar fyllda med härlig mandelmassa.
Så smarriga och doften av saffran ger julstämning direkt.

Steg

1
Klar

Smula ner jästen i en bunke. Häll över mjölken och rör tills jästen löst sig.

2
Klar

Tillsätt pofiber, ägg och socker. Spara 1 tsk av sockret och mortlar med saffran. Tillsätt saffranssockret. Vispa ihop. Låt stå i cirka 10 min.

3
Klar

Blanda under tiden ihop fyllningen. Det kan vara lättare att riva mandelmassan grovt för att kunna blanda med smöret.

4
Klar

Blanda ner mjölmixen i degvätskan och klicka ner smöret under tiden som du arbetar ihop degen. Arbeta degen 5-10 min med degkrokar tills degen släpper från kanten, är slät och blir nästan lite blank.

5
Klar

Lägg degen på ett mjölat bakbord. Kavla ut till en rektangel, ca 25x50 cm.

6
Klar

Bred ut fyllningen över plattan.

7
Klar

Rulla ihop från långsidan och skär i ca 2 cm tjocka bitar, lägg i bullformar och låt jäsa under bakduk i ca två timmar.

8
Klar

Vispa upp ett ägg och pensla bullarna, strö pärlsocker och ev lite hackad mandel över och grädda bullarna i en 225 grader varm ugn i 10-15 min.

anni

föregående
Snabb enkel hemgjord mandelmassa
föregående
Snabb enkel hemgjord mandelmassa

Skriv Kommentar