Ingredients
-
25 gram jäst för söta degar
-
3 dl kall mjölk
-
1 msk pofiber
-
1 st ägg
-
0,5 dl strösocker
-
100 gram rumsvarmt smör
-
10-12 dl, cirka 550 gram ljus glutenfri mjölmix (Finax)
-
0,5 gram (1 pkt) saffran
-
200 gram mandelmassa
-
100 gram smör
-
1 msk vaniljsocker
-
2 st ägg
-
pärlsocker
-
hackad mandel
Directions
Lyxiga glutenfria kalljästa saffransbullar fyllda med härlig mandelmassa.
Så smarriga och doften av saffran ger julstämning direkt.
Steps
1
Done
|
Smula ner jästen i en bunke. Häll över mjölken och rör tills jästen löst sig. |
2
Done
|
Tillsätt pofiber, ägg och socker. Spara 1 tsk av sockret och mortlar med saffran. Tillsätt saffranssockret. Vispa ihop. Låt stå i cirka 10 min. |
3
Done
|
Blanda under tiden ihop fyllningen. Det kan vara lättare att riva mandelmassan grovt för att kunna blanda med smöret. |
4
Done
|
Blanda ner mjölmixen i degvätskan och klicka ner smöret under tiden som du arbetar ihop degen. Arbeta degen 5-10 min med degkrokar tills degen släpper från kanten, är slät och blir nästan lite blank. |
5
Done
|
Lägg degen på ett mjölat bakbord. Kavla ut till en rektangel, ca 25x50 cm. |
6
Done
|
Bred ut fyllningen över plattan. |
7
Done
|
Rulla ihop från långsidan och skär i ca 2 cm tjocka bitar, lägg i bullformar och låt jäsa under bakduk i ca två timmar. |
8
Done
|
Vispa upp ett ägg och pensla bullarna, strö pärlsocker och ev lite hackad mandel över och grädda bullarna i en 225 grader varm ugn i 10-15 min. |