Ingredients
-
2 dl socker
-
ca 6 dl ljus glutenfri mjölmix
-
1,5 tsk malda nejlikor
-
1,5 tsk ingefära
-
2 tsk kanel
-
1 tsk mald kardemumma
-
1 tsk bikarbonat
-
2 msk pofiber
-
150 gram smält margarin/smör
-
1/2 dl vatten
-
3 msk sirap
-
1 äggula
Directions
Är det dags att baka första satsen glutenfria pepparkakor för i år?
Mitt recept är enkelt att kavla, supergott, snabbt och enkelt som bara den!
Jag och min mamma provade oss fram under flera år för att få till det och till slut blev det perfekt! Hemma hos oss bakar vi alltid flera gånger, för pepparkakorna försvinner med ljusets hastighet.
Steps
1
Done
|
Blanda alla torra ingredienser. |
2
Done
|
Tillsätt smält smör, vatten, äggula och sirap. Blanda. |
3
Done
|
Låt vila kallt några timmar. |
20 Kommentarer Dölj Kommentarer
O, det här ska jag prova.
Jag köpte färdig, fryst, deg och bakade med första advent. Degen kommer från ett lokalt glutenfritt bageri och ger goda pepparkakor. Men den är så dyr.
Funderade häromdagen på att prova att göra egen deg och nu när du bjöd på ett väl beprövat recept gjorde du det hela myket enklare 🙂
Tack för det!
Visst går det snabbt och lätt med det här receptet, och mycket godare! Tack för responsen, god fortsättning!
Hej igen.
Tack för ett fantastiskt bra recept! Jag använde mig av receptet och bakade pepparkakor några dagar innan jul. De blev jättegoda! och är snart slut :).
God fortsättning // Johanna
Tack så jättemycket, vad roligt!
Hejhej, bra recept men varför står det att det är ett glutenfritt recept när det står 6 dl mjöl i ingredienserna? 🙂
Haha, slarvigt av mig. Det var så självklart för mig att det var ljus glutenfri mjölmix. Ska skriva ut det tydligare! Tack för feedbacken!
Hejsan Anni! Tack för en fantastisk blogg 🙂
Har du testat hur det blir om man förvarar degen nån dag eller två innan man bakar ut den?
Mvh Emma
Hej Emma! Ja det har jag testat och det funkar fint! Den är alltid lite lättare att arbeta med så länge den är sval. 🙂
För första gången skulle jag göra pepparkakor som är både gluten-och mjölkfria och hittade efter mycket letande ditt recept. Den enda ändringen jag behövde göra var att byta ut smöret till mjölkfritt margarin. Pepparkakorna blev både fina och jättegoda och gillades av hela familjen:) Tack!
Hej å tack för superbra recept!
Både barn och vuxna åt med god aptit utan att få ont i magen….inget ont i magen av att äta gluten iaf. ;p
Tack! Ja pepparkakor ska man kunna äta i mängder, även om man inte tål gluten! Kram
Så många fina recept du har. Min son är intolerant mot gluten så här fanns det mycket hjälp på traven. Du skriver så härligt, man bli glad av att läsa din blogg. Ha en fin dag.
Tack Carina! Vad roligt att höra! /Anni
Tack för att du delar med dig av ett underbart recept. Har sökt efter ett bra recept i fler år och ditt är utan tvekan det bästa. God jul önskar Cissi
Tack, vad roligt! God jul!
Hej,
Vilken färg på sirap brukar du använda? 🙂
Ljus sirap! /Anni
Nu måste jag testa ditt recept, låter som en ett kanon recept.
Men vilket märke av mjölmix använder du? / Helena
Jag använder oftast finax mjölmixer, till ljust bröd/kakor brukar jag ta den blå ”lågprotein” varianten. /anni
Har nu testat ditt recept och pepparkakorna blev väldigt goda dock blev degen väldigt kladdig (ny på att baka glutenfritt) och jag fick tillsätta mycket xamjöl vid kavlingen….
Mina försökspersoner tyckte annars pepparkakorna smakade väldigt gott 🙂