Glutenfria påskmuffins med mascarponefrosting

0 0
Glutenfria påskmuffins med mascarponefrosting

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
100 gram smör/margarin
2,25 dl mjölk
2 ägg
1,5 dl strösocker
0,5 tsk vaniljpulver
4 dl ljus glutenfri mjölmix
2 tsk bakpulver
En nypa salt
50 gram mjukt smör
100 gram mascarpone
1 msk citronsaft
0,5 tsk vaniljpulver
5 dl florsocker
Dragerade chokladägg eller annan valfri dekoration

Ingredients

Directions

Share

Luftiga vaniljmuffins med mascarponefrosting smaksatt med citron. Dekorera med dragerade chokladägg och kanske en påskkyckling i marsipan? Jag gjorde mina genom att färga marsipan gul, ögonen är av mörk choklad och näbbarna klippte jag till av torkade tranbär.

Steps

1
Done

Smält smöret, häll i mjölken och låt blandningen svalna.

2
Done

Vispa socker, vaniljpulver och ägg poröst.

3
Done

Tillsätt vätskan och rör om så att det blir en rinnig smet.

4
Done

Blanda mjöl, bakpulver och en nypa salt i en separat skål, rör ner i smeten. Häll upp smeten i 12 muffinsformar (ställ gärna formarna i en muffinsplåt så blir de höga och fina).
Grädda i 200 grader i 15-20 minuter. Låt svalna.

5
Done

Vispa smör, mascarpone, florsocker, vaniljsocker och citronsaft krämigt.

6
Done

Spritsa små "fågelbon" på muffinsen och fyll med påskiga dekorationer som chokladägg eller marsipankycklingar!

anni

Chiapudding med jordnötssmör, banan och blåbär
previous
Chiapudding med jordnötssmör, banan och blåbär
Chokladbräck med påskgodis och minimarshmallows
next
Chokladbräck med påskgodis och minimarshmallows
Chiapudding med jordnötssmör, banan och blåbär
previous
Chiapudding med jordnötssmör, banan och blåbär
Chokladbräck med påskgodis och minimarshmallows
next
Chokladbräck med påskgodis och minimarshmallows

Add Your Comment