Ingredients
-
100 gram smör/margarin
-
2,25 dl mjölk
-
2 ägg
-
1,5 dl strösocker
-
0,5 tsk vaniljpulver
-
4 dl ljus glutenfri mjölmix
-
2 tsk bakpulver
-
En nypa salt
-
50 gram mjukt smör
-
100 gram mascarpone
-
1 msk citronsaft
-
0,5 tsk vaniljpulver
-
5 dl florsocker
-
Dragerade chokladägg eller annan valfri dekoration
Directions
Luftiga vaniljmuffins med mascarponefrosting smaksatt med citron. Dekorera med dragerade chokladägg och kanske en påskkyckling i marsipan? Jag gjorde mina genom att färga marsipan gul, ögonen är av mörk choklad och näbbarna klippte jag till av torkade tranbär.
Steps
1
Done
|
Smält smöret, häll i mjölken och låt blandningen svalna. |
2
Done
|
Vispa socker, vaniljpulver och ägg poröst. |
3
Done
|
Tillsätt vätskan och rör om så att det blir en rinnig smet. |
4
Done
|
Blanda mjöl, bakpulver och en nypa salt i en separat skål, rör ner i smeten. Häll upp smeten i 12 muffinsformar (ställ gärna formarna i en muffinsplåt så blir de höga och fina). |
5
Done
|
Vispa smör, mascarpone, florsocker, vaniljsocker och citronsaft krämigt. |
6
Done
|
Spritsa små "fågelbon" på muffinsen och fyll med påskiga dekorationer som chokladägg eller marsipankycklingar! |