Glutenfria påskmuffins med mascarponefrosting

0 0
Glutenfria påskmuffins med mascarponefrosting

Dela på dina sociala medier:

Eller kopiera och dela adressen nedan

Ingredienser

Adjust Servings:
100 gram smör/margarin
2,25 dl mjölk
2 ägg
1,5 dl strösocker
0,5 tsk vaniljpulver
4 dl ljus glutenfri mjölmix
2 tsk bakpulver
En nypa salt
50 gram mjukt smör
100 gram mascarpone
1 msk citronsaft
0,5 tsk vaniljpulver
5 dl florsocker
Dragerade chokladägg eller annan valfri dekoration

Ingredienser

Instruktioner

Dela

Luftiga vaniljmuffins med mascarponefrosting smaksatt med citron. Dekorera med dragerade chokladägg och kanske en påskkyckling i marsipan? Jag gjorde mina genom att färga marsipan gul, ögonen är av mörk choklad och näbbarna klippte jag till av torkade tranbär.

Steg

1
Klar

Smält smöret, häll i mjölken och låt blandningen svalna.

2
Klar

Vispa socker, vaniljpulver och ägg poröst.

3
Klar

Tillsätt vätskan och rör om så att det blir en rinnig smet.

4
Klar

Blanda mjöl, bakpulver och en nypa salt i en separat skål, rör ner i smeten. Häll upp smeten i 12 muffinsformar (ställ gärna formarna i en muffinsplåt så blir de höga och fina).
Grädda i 200 grader i 15-20 minuter. Låt svalna.

5
Klar

Vispa smör, mascarpone, florsocker, vaniljsocker och citronsaft krämigt.

6
Klar

Spritsa små "fågelbon" på muffinsen och fyll med påskiga dekorationer som chokladägg eller marsipankycklingar!

anni

Chiapudding med jordnötssmör, banan och blåbär
föregående
Chiapudding med jordnötssmör, banan och blåbär
Chokladbräck med påskgodis och minimarshmallows
nästa
Chokladbräck med påskgodis och minimarshmallows
Chiapudding med jordnötssmör, banan och blåbär
föregående
Chiapudding med jordnötssmör, banan och blåbär
Chokladbräck med påskgodis och minimarshmallows
nästa
Chokladbräck med påskgodis och minimarshmallows

Skriv Kommentar