Ingredients
-
1 dl + till utbakning ljus mjölmix
-
1,5 dl grov mjölmix
-
0,5 dl havre
-
2 msk pofiber
-
1 msk fibrex
-
en ganska stor nypa salt
-
1 msk rosmarin
-
75 gram margarin
-
3 msk vatten
-
1 msk olivolja
-
flingsalt
Directions
Så varför inte baka kex själv? Det går både snabbt och är lätt.
Det här receptet ger supersmarriga spröda ostkex, så gott med brieost! Strö lite havssalt på för salta kex.
Steps
1
Done
|
Blanda alla torra ingredienser (mortla gärna rosmarinen så får den lite mer smak) med margarin så att det blir grynigt. Blanda ner vattnet. Släng in degen i frysen i några minuter så att den blir kall. |
2
Done
|
Kavla ut tunt och skär kex i den formen du vill. Tillexempel rutor, längre stavar eller varför inte runda kex med hjälp av ett glas. |