Glutenfria ostkex med rosmarin

0 0
Glutenfria ostkex med rosmarin

Dela på dina sociala medier:

Eller kopiera och dela adressen nedan

Ingredienser

Adjust Servings:
1 dl + till utbakning ljus mjölmix
1,5 dl grov mjölmix
0,5 dl havre
2 msk pofiber
1 msk fibrex
en ganska stor nypa salt
1 msk rosmarin
75 gram margarin
3 msk vatten
1 msk olivolja
flingsalt

Ingredienser

Instruktioner

Dela

Så varför inte baka kex själv? Det går både snabbt och är lätt.
Det här receptet ger supersmarriga spröda ostkex, så gott med brieost! Strö lite havssalt på för salta kex.

Steg

1
Klar

Blanda alla torra ingredienser (mortla gärna rosmarinen så får den lite mer smak) med margarin så att det blir grynigt. Blanda ner vattnet. Släng in degen i frysen i några minuter så att den blir kall.

2
Klar

Kavla ut tunt och skär kex i den formen du vill. Tillexempel rutor, längre stavar eller varför inte runda kex med hjälp av ett glas.
Pensla med lite olivolja och strö över flingsalt.
Nagga med en gaffel och grädda mitt i ugnen på 225 graders värme i 5-8 minuter.
De är klara när de fått lite färg.

anni

föregående
Grovt glutenfritt bröd
nästa
Gyllene spenatsoppa
föregående
Grovt glutenfritt bröd
nästa
Gyllene spenatsoppa

Skriv Kommentar