Glutenfria och laktosfria kryddiga bananmuffins

0 0
Glutenfria och laktosfria kryddiga bananmuffins

Dela på dina sociala medier:

Eller kopiera och dela adressen nedan

Ingredienser

Adjust Servings:
1 dl socker
1 ägg
1 tsk kardemumma
1 tsk kanel
4 dl fin glutenfri mjölmix
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
6 msk rapsolja
1 mogen banan
1 dl hett vatten

Ingredienser

Instruktioner

Dela

Det här muffinsreceptet  slängde jag ihop lite snabbt när vi skulle fixa laktosfritt fika. Är man själv glutenintolerant vill man ju se till att alla kan äta! Receptet blev riktigt bra, både saftigt och kryddigt med kardemumman. Se bara till att använda en glutenfri mjölmix utan laktos. Muffinsen blir fluffiga och fina med en lite knaprig yta. Allra godast nybakta såklart men funkar superbra att slänga in i frysen och tina när man blir sugen.

Steg

1
Klar

Vispa ägg och socker poröst.

2
Klar

Blanda mjölmix, kanel, kardemumma, bakpulver och vaniljsocker i en separat skål.
Mosa bananen.

3
Klar

Tillsätt mjölblandningen, bananen, oljan och det heta vattnet. Blanda samman alltihop och fördela i 12 muffinsformar.

4
Klar

Grädda i 225 grader i ca. 15 min.

Mumma!

anni

föregående
Tips och råd
nästa
Glutenfri blåbärspaj
föregående
Tips och råd
nästa
Glutenfri blåbärspaj

3 Kommentarer Dölj/Visa Kommentarer

Lätta att göra… Kryddigt gott… Fick använda lite mer vatten än receptet. Mjölet var väl lite packat vilket är typiskt för glutenfritt.. 🙂
Mums

Lämna ett svar till Sia Adinell Avbryt svar