Ingredients
-
1 dl socker
-
1 ägg
-
1 tsk kardemumma
-
1 tsk kanel
-
4 dl fin glutenfri mjölmix
-
2 tsk vaniljsocker
-
2 tsk bakpulver
-
6 msk rapsolja
-
1 mogen banan
-
1 dl hett vatten
Directions
Det här muffinsreceptet slängde jag ihop lite snabbt när vi skulle fixa laktosfritt fika.
Är man själv glutenintolerant vill man ju se till att alla kan äta! Receptet blev riktigt bra, både saftigt och kryddigt med kardemumman. Se bara till att använda en glutenfri mjölmix utan laktos.
Muffinsen blir fluffiga och fina med en lite knaprig yta.
Allra godast nybakta såklart men funkar superbra att slänga in i frysen och tina när man blir sugen.
Steps
1
Done
|
Vispa ägg och socker poröst. |
2
Done
|
Blanda mjölmix, kanel, kardemumma, bakpulver och vaniljsocker i en separat skål. |
3
Done
|
Tillsätt mjölblandningen, bananen, oljan och det heta vattnet. Blanda samman alltihop och fördela i 12 muffinsformar. |
4
Done
|
Grädda i 225 grader i ca. 15 min. |
4 Kommentarer Dölj Kommentarer
Lätta att göra… Kryddigt gott… Fick använda lite mer vatten än receptet. Mjölet var väl lite packat vilket är typiskt för glutenfritt.. 🙂
Mums
Roligt att höra! Ja, tror att det kan hänga lite på vilken mjölmix man använder också. Mumsa på!
[…] hit och fikar. Eftersom hon är laktosintolerant och jag har bananer liggandes så ska jag baka bananmuffins! Hoppas det blir bra, alltid riskfyllt att baka något för första gången när man ska bjuda! Men […]
Har gjort dessa flera gånger, alltid lika bra