Ingredients
-
150 gram smält smör/margarin
-
3 dl vatten
-
3 dl mjölk
-
3 dl grov glutenfri mjölmix
-
1 dl ren havre
-
1 nypa salt
Directions
Våfflor med grädde och sylt i all ära. Men ibland vill man ha en lite matigare variant för att verkligen få trycka i sig våfflor tills magen står i fyra hörn.
Om du är sugen på mer traditionella våfflor finns ett recept här!
Har ni några förslag på matiga tillbehör? Skriv gärna i kommentarsfältet!
Steps
1
Done
|
Blanda de torra ingredienserna i en bunke. |
2
Done
|
Tillsätt vätskan (mjölk, vatten och smör/margarin) lite i taget och vispa till en klumpfri smet. |
3
Done
|
Grädda (pensla första laggen med lite smör, sedan efter behov) och servera nygräddade med turkisk yoghurt, hackad rödlök, avokado och rom. |