Glutenfria lussekatter

0 0
Glutenfria lussekatter

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
25 gram jäst för söta degar
100 gram smör/margarin
2 dl mjölk
1 msk pofiber
0,75 dl socker
0,5 gram saffran
en nypa salt
2 ägg
500 gram ljus mjölmix
russin

Ingredients

Directions

Share

Ingen jul är komplett utan en lussebulle eller två. Det här receptet är smidigt och degen går enkelt att rulla och forma till den form du vill göra! Dessutom är de såklart jättegoda!

Steps

1
Done

Smula ner jästen i en bunke.
Smält smöret/margarinet och häll i mjölken. Värm eller låt vätskan svalna till ljummen temp (37 grader) och häll sedan över jästen. Rör så att jästen löser upp sig.

2
Done

Blanda ner pofiber, låt detta stå och svälla i 10 min.

3
Done

Tillsätt 1 ägg, socker, saffran (mortla saffranet med lite av sockret först), mjöl och lite salt. Spara några matskedar mjöl till utbakningen.
Rör ihop och låt jäsa under bakduk i 30 min.

4
Done

Mjöla händerna och bakbordet lätt. Ta upp bitar av degen och forma bullar i formen du vill ha. Låt jäsa ytterligare 30 min under bakduk.

5
Done

Pensla bullarna med ett uppvispat ägg och tryck dit lite russin.
Grädda mitt i ugnen i cirka 8 minuter.

anni

previous
Fiskburgare (glutenfria)
Glutenfria zucchinibiffar
next
Glutenfria zucchinibiffar
previous
Fiskburgare (glutenfria)
Glutenfria zucchinibiffar
next
Glutenfria zucchinibiffar

2 Comments Hide Comments

Lämna ett svar till Hannah Samuelsson Avbryt svar